Almere City FC speelde vrijdagavond in een kletsnat Yanmar Stadion tegen Helmond Sport. De gasten uit Brabant kwamen geen minuut in de wedstrijd. City domineerde op het slechte veld en won met 2-0. Waar een grote uitslag meer recht deed aan het vertoonde spel.

Almere City FC begon veelbelovend aan het duel, na 3 minuten was daar dan ook al de eerste kans. Ahannach kon vrij uithalen in de 16 maar mikte te hoog. In de 8e minuut was het Verheydt dichtbij de 1-0. De spits nam de bal aan in de 16 en uit de draai schoot hij op de paal. In de rebound schoot Efmorfidis naast. In de 16e minuut claimde Almere City FC een strafschop nadat Verheydt de bal van randje 16 op doel schiet. Scheidsrechter Blank wil niet aan een penalty geloven. Daarna moesten we 10 minuten wachten op de eerst volgende kans van Almere City FC. Youri Loen nam de bal aan net buiten de 16, maar schoot vervolgens recht in de handen van van Gassel.

Na 34 minuten wees scheidsrechter Blank dit keer wel naar de stip. Een verdediger van Helmond maakt hands binnen de 16. Verheydt schiet de strafschop vervolgens in de rechterhoek binnen. Daarna kwamen er geen grote kansen meer voor Almere City FC en dus ging Almere City FC met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Helmond Sport in de eerste 5 minuten de sterkere ploeg. Maar het was Almere City FC dat de score verdubbelde. Thomas Verheydt schoot in de rechterboven hoek raak. Een paar minuten later raakte op het oog Harrison zwaar geblesseerd. Alhaft verving hem na notabene een lange tijd afwezig te zijn geweest vanwege een blessure.

In de 61e minuut kreeg Alhaft meteen de mogelijkheid om de score naar 3-0 te tillen maar zijn schot werd van richting veranderd en ging net naast. Minuut daarop volgend zag Loen zijn schot door de doelman van de lijn gehaald met een miraculeuze redding. 3 minuten daarop volgend was het weer Helmond Sport die een bal maar net voor de lijn uitverdedigde, dit keer was het Efmorfidis met het schot.

Een kwartier voor tijd probeerde Bensabouh het met een afstanddschot. De keeper tikt de bal terug het veld in maar niemand kon er vervolgens bij. Een 1 op 1 actie in de daarop volgende minuut wist Vossebelt niet af te maken. Daarna kreeg City nog enkele kansen om de 3-0 te scoren maar die bleef uit. Almere City FC wint dik verdiend met 2-0 van hekkensluiter Helmond Sport.

Door de zege stijgt Almere City FC naar de 9e plaats in de Keuken Kampioen Divisie maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Aankomende maandag speelt de ploeg de “inhaalwedstrijd” tegen jong AZ.

Opstelling Almere City FC:
Smits, Balker, Ahannach, Verheydt, Hammouti, Mirani, Bensabouh, Loen, Harrison, Absalem, Efmorfidis.