De verbouwing en uitbreiding van het Yanmar Stadion is pas op zijn vroegst aan het einde van het komende seizoen helemaal klaar. De verbouwing loopt vertraging op doordat de vergunningen nog niet binnen zijn. Wel verwacht de club dat deze binnenkort verleend worden door de gemeente. Volgens planning zal de verbouwing medi juli beginnen.

De vertraging heeft tot gevolg dat er het komende seizoen gebouwd zal worden in het Yanmar Stadion terwijl Almere City FC er zijn thuiswedstrijden speelt. Zo gaat de oude tribune (het oude E/F) op 19 augustus naar de vlakte en wordt er de hele eerste seizoenshelft gebouwd aan de hoofdtribune. Volgens de planning zal de nieuwe tribune in de winterstop opgeleverd worden. De capaciteit wordt in die periode met 800 plaatsen teruggeschroefd.

Dat betekend dat de supporters die al een seizoenskaart hebben gekocht op de nieuwe hoofdtribune tot aan de winterstop ergens anders plaats moeten nemen. Hiervoor worden vandaag mailtjes verstuurd naar alle supporters met daarin een verplaatsingvoorstel. De club kijkt daarbij ook naar een gepaste compensatie voor de supporters.

Voor de fanatieke groep Vak D laat de verplaatsing naar de nieuwe plek nog een seizoen op zich wachten. Vak D en het uitvak gaan van plek wisselen, maar door de verbouwing en de logistiek die nodig is om uitsupporters naar de nieuwe plek te begeleiden zal dit pas in het seizoen 2020/2021 gerealiseerd kunnen worden. Vak D blijft komend seizoen dus nog even op de vertrouwde plek waar het al jaren zit.

Het komende seizoen zal er dus veel gebeuren in het Yanmar Stadion en zullen de supporters die op de hoofdtribune plaats willen nemen hun nieuwe plek vanaf de overkant zien verrijzen.