Voor de tweede keer deze week was het de bedoeling dat de wedstrijd Almere City – Fortuna Sittard gespeeld zou worden. Door een technisch mankement in de veldverwarming is de editie van vanavond op het allerlaatste moment afgekeurd: Het veld was voor een deel spekglad.

In plaats van de aftrap om 21:00 was het volle Yanmar Stadion vooral getuige van hoofdschuddende spelers en mensen van de club die met prikstokken de hoek van het veld voor Vak C3 en het uitvak tot aan de hoek bij Vak D inspecteerde. Achteraf bleek het te gaan om een kapotte veldverwarming waardoor het veld spekglad werd. De conclusie van de spelers en arbitrage was dan ook duidelijk: Hierop voetballen is niet verantwoord.

En dus staat het affiche Almere City – Fortuna Sittard binnenkort weer op het programma, wanneer weten we nog niet maar we houden jullie op de hoogte.

John Bes laat op vi.nl weten dat eerder vandaag de veldverwarming uitstekend werkte volgens het grasteam: ‘We voelen ons verantwoordelijk voor het feit dat de wedstrijd niet doorgaat. Ik snap niet waarom de beslissing zo laat is genomen, als je in de hoek komt, dat kan echt niet. Maar vanmiddag was het prima. We hebben een paar weken geleden pas veldverwarming aangelegd en aangesloten. Dat had wat kinderziektes, maar vanochtend functioneerde het uitstekend, zei het grasteam’.

Daarnaast kan dit voorval nog voor meer problemen zorgen bij de club, Jan Bluyssen laat weten dat de zaak naar de aanklager gaat: “De club moet voor werkende veldverwarming zorgen. Daarom gaat de zaak nu naar de aanklager.”