Vanaf komend seizoen gaat de promotie/degradatie regeling tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie op de schop. Vanaf dan degradeert niet alleen de nummer laatst van de Eredivisie, maar ook de nummer 17. Dat betekend ook dat naast de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie ook de nummer 2 rechtstreeks zal promoveren!

In November 2018 zijn de clubs dit overeengekomen, met de bedoeling dat de regels later ingaan. Nu hebben de clubs besloten dat deze al per 1 juli van dit jaar ingevoerd gaan worden.

Voor dit seizoen zou dat hebben betekend dat naast NAC Breda ook De Graafschap rechtstreeks zou zijn gedegradeerd en dat naast Twente ook Sparta zich al kon gaan melden in de Eredivisie. Wat de impact gaat zijn voor de playoffs is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de nummer 16 van de Eredivisie mee zal moeten doen aan de promotie/degradatie playoffs.

Naast de veranderingen in de promotie/degradatie regeling zijn er nog meer veranderingen in de Eredivisie. Zo wordt het mediageld beter verdeeld over de clubs (waardoor vooral kleinere clubs meer inkomsten krijgen) en stromen clubs die zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League of Europa League pas bij de laatste 32 clubs in de KNVB beker. Dit betekend dat die clubs zich volledig kunnen focussen op de groepsfase van de europese competities voordat ze gaan meedoen aan het landelijke bekertoernooi.

Nog een andere nieuwe regel die gunstig is voor clubs uit de Keuken Kampioen Divisie is dat 15% van de solidariteitsgelden die de Eredivisieclubs vanuit de UEFA ontvangen zullen worden verdeeld over de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.