Bram van Vlerken heeft zijn aflopende contract bij Almere City FC met 2 seizoenen verlengd. Van Vlerken is daardoor tot de zomer van 2021 te bewonderen in het Yanmar Stadion, zo laat Omroep Flevoland weten.

De rechtsback is blij met de verlenging: “Ik denk dat het voor iedereen in de voetballerij een onzekere tijd is. Ik heb natuurlijk de laatste periode veel vanaf de bank moeten toekijken na mijn blessure. Ik ben heel blij dat Almere City veel vertrouwen in mij heeft en met mij richting de eredivisie wil”.

Door blessures is Van Vlerken zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Faris Hammouti die het daar goed doet, maar hij is er van overtuigd dat hij zijn basisplaats weer terug kan veroveren:  Faris Hammouti heeft het goed gedaan op mijn positie. Ik heb natuurlijk wel wat pech gehad met die vervelende blessure. Dan is het lastig als het goed draait om er weer tussen te komen. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen. Ik weet zeker dat als ik fit aan het seizoen start, dat ik dan die plek weer ga terugpakken”.

Van Vlerken kwam in de zomer van 2018 van (Jong) PSV naar Almere City. Sindsdien speelde hij 48 wedstrijden in het Almeerse shirt.