Vandaag weer een nieuwe van Top tot Teen. Deze keer geen voetballer van Almere City FC, maar de adoptie vader van Ally de Aap Perry Hendriks. Hij is Manager Marketing, Media en Communicatie bij de club, maar is eigenlijk heel druk met het in bedwang houden van die maffe Ally de Aap. Dat wil niet echt lukken, want laatst reed hij weer toeterend door het stadion op een scooter. Verder is Perry enorm fan van American Football en doet vaak rare dansjes voor de camera van Omroep Flevoland, die dan nooit worden uitgezonden.

Naam: Perry Hendriks

Geboortedatum: 19-12-1975

Geboorteplaats: Neerpelt (B)

Nationaliteit: Nederlands

Wat zijn je vorige clubs waar je werkzaam bent geweest

Amsterdam Admirals (American Football), NAC Breda, FC Utrecht

Wat is je favoriete boek?

Ik houd erg van fictie die zich mengt met de realiteit, gekoppeld aan puzzels. De boeken van Dan Brown zijn één zeldzaamheid, omdat ik die in een adem uitlees. Vooral Inferno, over een virus dat de mensheid bedreigt, is een nice read. Zou er zo voor naar Florence vliegen. Daarnaast ben ik een horror-enthousiast. Ik kan erg genieten van Stephen King.

Wat is je favoriete film/serie?

Daar trek ik mijn boeken in door. Tot mijn all-time favorites behoren ’12 Monkeys’ en ‘Seven’. ’12 Monkeys’ gaat overigens ook over een virus dat de mensheid bedreigd.

Welk programma kijk je graag?

Als we tv kijken, dan doen we dat vaak met de kinderen (twee meiden, 16 en 13). We vinden het dan leuk om bijvoorbeeld allemaal mee te doen aan ‘Wie is de Mol?’. Ook hebben we een soort van guilty pleasure, want we kijken ook al een paar jaartjes naar Temptation Island. Wellicht niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar de meiden moeten er altijd kostelijk om lachen.

Naar welke muziek luister je graag?

Ik heb niet een speciale voorkeur, dat ligt echt aan de mood waarin ik zit. Veelal is dat romantisch en in een luchtkasteel, maar op wedstrijddag verandert die toon. Dan luister ik graag naar ‘Requiem for a dream’. Vooral de viooluitvoering. Daar gaan je haren recht van overeind staan.

Wat is je favoriete eten?

Mijn vrouw maakt de lekkerste pasta’s. Daarnaast hebben mijn vrouw en ik een tik om eens in de zoveel tijd een sterrenrestaurant te bezoeken.

Welk eten lust je absoluut niet?

Er is weinig dat ik eigenlijk niet lust.

Welke man is belangrijk in je leven?

Dat zijn uiteraard mijn vader en mijn broertje. Daarnaast heb ik van elke stap in mijn loopbaan bijzonder veel mogen leren van de mannen om mij heen. Zij vormen mij uiteindelijk, ook vandaag de dag nog. En ook ben een jochie met zijn eigen sporthelden. Als ik de kans zou hebben om quarterback Joe Montana of basketballer Magic Johnson in het echt te ontmoeten, dan zou ik waarschijnlijk dicht slaan.

Welke vrouw is belangrijk in je leven?

Er zijn vier vrouwen die bepalend zijn in mijn leven. Uiteraard mijn moeder, maar ook de drie dames waarmee ik samen woon. Ik leerde mijn vrouw 19 jaar geleden kennen via de NFL en het is nog steeds spannend en leuk met haar. We hebben zogezegd twee dochters, Jaël en Julie, en het is fantastisch om te zien hoe zij een kruising zijn van ons beiden.

Wat is je hoogtepunt in je carrière tot nu toe?

Ik heb inmiddels zes finales mogen spelen in voetbal en football, waarvan ik er twee gewonnen heb. De eerste was het meest speciaal: Europees kampioen worden met de Admirals in 2005. Als ik daar over praat, dan kunnen de tranen nog in mijn ogen schieten. Elk van de finales had iets, ook wanneer ze verloren werden. Het bracht het team namelijk altijd nader tot elkaar. Er is niets mooiers dan met een groep mensen daar naartoe leven.

Aan welke moment in je carrière denk je liever niet terug?

29 juni 2007. Dat is Zwarte Vrijdag voor veel mensen die american football fan zijn. In Frankfurt werd toen medegedeeld dat de NFL zich terug zou trekken uit Europa. 240 mensen verloren die dag hun baan, maar meer dan 200.000 supporters hun passie. Ik was destijds werkzaam voor de Amsterdam-franchise. De Admirals waren een voorloper van veel sportmarketinginitiatieven. Zo ging 95% van onze verkoop in 2003 al online en streamden wij onze wedstrijd al live via internet. Ally de Aap is eigenlijk een ode aan de mascotte die we toen hadden, Albert de Albatros.

Hoe bevalt het bij Almere City FC?

Almere City FC bevalt erg goed. Het plan dat John Bes heeft ontwikkeld zit goed in elkaar en is elke dag weer reden om fluitend naar Almere te komen. Van die vijf punten die hij mij in 2018 schetste zijn er inmiddels al vier uitgekomen. Het laatste dat rest is de stap naar de Eredivisie. Als kantoorteam groeien wij ook langzaam naar die rol toe.

Hoe is het voetbal veranderd voor jou door Corona?

Mijn drijfveer is volle stadions en gezang op de tribunes, de emotie op de gezichten van mensen aflezen en daar mee aan de slag gaan in communicatie. Ik heb dus moeilijke jaren, alhoewel ik denk dat we tot nu toe goed ons best hebben gedaan om de boel er bij te betrekken. Niet veel clubs vertellen ons na dat ze in een pandemiejaar zijn uitverkocht.