Voetballen op paasmaandag, het is in de Keuken Kampioen Divisie inmiddels een begrip. Meestal kunnen we de wedstrijd vanaf de tribune volgen in onze zomerjas. Hoe anders was dat dit jaar. Een hevige sneeuwbui in de tweede helft legde de uitwedstrijd bij Roda JC Kerkrade helemaal plat en is na 67 minuten gestaakt. Wanneer het restant ingehaald wordt is nog niet bekend.

Bij de aftrap was er nog geen vuiltje aan de lucht. Almere City FC en Roda JC begonnen aan de 32e speelronde van dit seizoen. Waar eerder in de middag concurrent NAC Breda punten liet liggen maar waar De Graafschap een nipte overwinning boekte. Voor Almere dus zaak om de 3 punten te pakken in het Parkstad Limburg Stadion om weer naar plek 2 te klimmen. Dat doel was duidelijk, maar zowel Almere City als Roda begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Bij beide ploegen lag het tempo laag, werd er weinig risico genomen en stond de wedstrijd vooral bol van verkeerde passes. Het zorgde voor slechts een enkele kans voor beide partijen in de eerste helft. 10 minuten voor rust kwam die kans er voor Almere City. Na een uitstekende actie van Yeboah had Hammouti de openingstreffer moeten maken nadat hij vrij voor doelman Hoekstra werd gezet. De doelman hield echter zijn doel nog schoon. Aan de andere kant was het Roda-speler Gobbels die diep werd gestuurd en daarmee één op één met doelman Woud kwam te staan. Ook hier was de doelman de winnaar van het duel.

Na rust veranderde er maar één ding, en dat was het weer. Het spel werd nog in een zonnetje hervat maar na 67 minuten kon arbiter Oostrom niks anders dan de wedstrijd staken. Tweede Paasdag leek inmiddels meer op een traditionele Tweede Kerstdag waarbij de sneeuw in grote getalen naar beneden kwam en het veld voorzag van een wit deken. Er werd nog geprobeerd om te voetballen met een oranje bal, maar nadat ook de lijnen niet meer zichtbaar waren werd de wedstrijd stilgelegd. Een half uur later werd besloten helemaal niet meer te gaan voetballen omdat het kunstgras veld inmiddels ook spiegelglad was geworden.

Almere City heeft dus nog 23 minuten en een beetje de tijd om alsnog te gaan strijden voor de 3 punten. Het spel van vandaag leek er niet naar dat dat vanmiddag ging gebeuren, wat dat betreft wellicht een voordeel dat Almere City met een hernieuwd plan richting Kerkrade kan afreizen voor het restant van het duel. Wanneer dat wordt gespeeld is nog niet bekend. Daardoor is de eerstvolgende wedstrijd komende vrijdag om 20:00 in het Yanmar Stadion. Dan komt Telstar op bezoek voor de volgende spannende speelronde in de strijd om directe promotie.