De Cijfers

Bier0
Horeca6
Uitvak7
Prijs6
Overig-4
15

Het is vrijdagmiddag kwart over vijf, als wij bij het Yanmar Stadion verzamelen om richting Waalwijk af te reizen. De uitwedstrijd tegen RKC staat op het programma en deze is te bezoeken met vrij verroer. Eigenlijk klopt dit niet, want met het OV afreizen is namelijk niet toegestaan en dus is het eigenlijk een verkapte autocombi. Zo gaat het al het hele jaar. We hebben nog geen een wedstrijd echt vrij vervoer gehad en ik moet toegeven dat ik er ook wel een beetje klaar mee ben. Ik ben wel weer is toen om een uitwedstrijd met de trein te bezoeken, of voor de wedstrijd nog wat te drinken in het centrum van de stad waar wij die dag spelen.

Gelukkig is Waalwijk niet zo heel vervelend om met de auto te gaan. We kunnen dit namelijk mooi combineren met een dagje Efteling. Eerst een paar ritjes in de Baron 1889, Joris en de Draak en de Phyton en daarna wat eten en drinken in het centrum van Waalwijk. Twee dagen voor de wedstrijd krijgen wij ineens een telefoontje van de club. We worden opgezadeld met een omwissel moment om half 6 bij ons eigen stadion. Het zet meteen een streep door onze planning, iets wat al vaker is gebeurd dit seizoen en waar onze club zelf ook niet veel aan kan doen. Toch blijft het irritant, er gebeurt bij Almere City FC de laatste jaren nagenoeg niks, maar worden wel elke wedstrijd gestraft met onnodige auto en buscombi’s.

Op vrijdag verzamelen wij toch maar bij de club en rijden dan met de auto richting Waalwijk. Omdat iedereen in onze auto al gegeten heeft, rijden wij in een keer door naar de Brabantse stad. Vlak bij het stadion krijgen wij het volgende vervelende nieuws. Er wordt ineens geen bier meer geschonken in het uitvak. Vorig seizoen blijken er supporters van ons al te veel bier te hebben gedronken voor de wedstrijd, waardoor er dit jaar geen bier wordt geschonken in het uitvak. Althans dat is de reden die wij mee krijgen. Aangezien wij veel te vroeg zijn, zetten wij de auto zn 700 meter van het stadion op een parkeerplaats stil, zodat wij in al onze rust nog even 1 a 2 biertjes kunnen nuttigen. Zo 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd rijden wij rustig richting het uitvak, waar een steward helemaal uit zijn plaat gaat omdat wij bier in de auto hebben. Dit blijkt niet te mogen, maar hier wisten wij niks vanaf. Snel drinken we dan maar ons biertje dan maar op, maar dit is ook al niet goed. De man dreigt bijna om ons terug naar Almere te sturen, maar wij mogen toch de parkeerplaats op als wij de geopende volle en dichte blikjes verstoppen. Wij doen maar wat gevraagd wordt en parkeren onze auto.

Foto: Almere City Fans

Nadat wij door de controle heen zijn gekomen, lopen wij het vak op. Het vak heeft goed uitzicht op het veld en er hangen geen reclame borden, waardoor er genoeg ruimte is voor spandoeken.

We bezoeken ook even de catering, er is weliswaar geen bier, maar er genoeg verschillend assortiment om uit te kiezen. Zo worden er broodjes Kroket, frikandel, kipcorn en hamburgers verkocht. Dit allemaal voor een schappelijke prijs van € 2.30. Ook de frisdrank wordt voor deze prijs verkocht. De 2 euro 30 stickers waren waarschijnk in de aanbieding, want voor Koffie en Thee moet er ook € 2.30 betaald worden. Dat isbest wel veel als deze is ook niet echt te drinken. Maar over het algemeen is er met de prijzen in het uitvak dus niks mis. Toch begint het wel vervelend te worden, als wij er achter komen dat aan de andere kant van de snackcorner, het thuispubliek geen € 2,30 betaald voor frisdrank, maar 2 euro. Uitsupporters betalen blijkbaar dus meer voor het zelfde drinken dan het thuispubliek. Iets wat wij absoluut niet vinden kunnen.

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans

Een bezoek aan het toilet is ook niet hoop gevend. Bij de mannen WC ontbreekt de deur naar de WC ruimte en het WC hokje bij de mannen kan niet worden gebruikt, hier mist namelijk de deurhendel. Bij het vrouwen WC is wel een deur aanwezig, maar mist de doorspoel knop en de WC bril. Toilet papier is wel aanwezig.

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans

Buiten het goede zicht op het veld, is het uitvak van RKC Waalwijk eigenlijk heel triest. En als wij er achter komen dat overal op de kaartjes 7.50 staat terwijl de meeste 13 euro moesten betalen voor een autocombi kaart (wat tegenwoordig dus vrij vervoer heet) beginnen wij helemaal te twijfelen. Of Waalwijk is te lui om de juiste kaarten uit te printen, of wij worden ergens in het verhaal opgelicht.

Foto: Almere City Fans

Gelukkig wint Almere City met 0-1 en rijden wij alsnog met een redelijk goed gevoel richting Almere.

Punten verdeling

Bier

  • 0 punten voor het bier. Geen bier, dus geen punten

Horeca

  • 6 punten Er is voldoende assortiment, verschillende soorten dranken en Snacks. Het personeel van de catering was erg vriendelijk, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij meer betalen voor ons drinken, dan de thuissupporters 3 meter verderop.

Uitvak

  • 7 punten Het zicht op het veld is goed. Er is voldoende ruimte voor de spandoeken, maar het sanitair is weer om te huilen door het ontbreken van een aantal dingen.

Prijs

  • 6 punten 12.50 (exclusief 50 cent administratie kosten) voor een kaartje is redelijk, maar het is wel raar als wij kaarten krijgen met de prijs 7,50 en wij 5 euro meer moeten betalen.

Overig

  • -4 punten omdat er onverwachts een omwisselpunt werd gecreëerd 2 dagen van te voren en de onvriendelijke steward bij de parkeerplaats.
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans