De Cijfers

Bier8
Horeca7
Uitvak8
Prijs7
Overig0
30

Vrijdagmiddag en dus maken we ons weer op voor een wedstrijd van ons aller Almere City FC. We verzamelen dit keer vroeg want er staat een lange reis voor de boeg: we gaan naar Maastricht. Dit keer gaan we mee met de bus die geregeld wordt door de club en dus verzamelen we al om 16:15 bij het Yanmar Stadion. Overigens kon je ook met de auto naar Maastricht afreizen, wat wel fijn is voor de mensen die tot 5 moeten werken. Helaas is reizen per openbaar vervoer wederom zonder uitleg verboden. Maar goed, we komen aan bij het stadion en zien de bus al staan. De chauffeur dacht dat we om 16:00 al zouden vertrekken. Achteraf gezien niet eens zo’n slecht idee. Bij Nieuwegein was het op de A27 namelijk helemaal vastgelopen met ruim anderhalf uur vertraging en dat betekend dat onze standaardroute naar het zuiden op deze snelweg er niet inzit vandaag.

De bus vertrekt om 16:45 bij het stadion en zit met 23 man halfvol, het zal vast door het tijdstip komen dat de bus niet vol zit maar het is nog altijd gezellig. We reizen via Amsterdam en dan de A2 af, helemaal naar het zuiden. Gelukkig is er de laatste tijd genoeg gebeurd om mooie discussies over te hebben in de bus en voor je het weet zie je de stadionlampen al aanstaan in Maastricht. De politiemotor die ons op zou pikken bij Sittard heeft ons echter niet gezien en de buschauffeur had waarschijnlijk het stadion van Luik in zijn Google Maps ingetikt. In plaats van de snelweg af en zo hop het uitvak in reden we opeens in de tunnel onder Maastricht door. Het was ondertussen al 19:45 en voor een aantal supporters dus genoeg om zenuwachtig te worden of we de aftrap nog wel halen. De politie heeft ons inmiddels echter weer gevonden en begeleid ons terug, wederom door de tunnel, naar het stadion. We zijn nog net op tijd.

Na ruim 3 uur in de bus komen we dus aan in het uitvak en zien dat er ook al een aantal auto’s zijn aangekomen. De vriendelijke stewards van MVV fouilleren iedereen en we kunnen het vak op. Daar zien we dat er vandaag ongeveer 40 man mee is, het is niet veel als je kijkt naar het gemiddelde (rond de 100) van dit seizoen maar we hebben wel eens met minder in Maastricht gestaan. We gaan nog even snel een kopje koffie halen en komen er daar achter dat ze in Maastricht wel rare prijzen hanteren. Voor een koffie of thee betaal je net zoveel als voor een biertje of frisdrank. Ook een broodje frikandel met saus is net zo duur als een bakkie pleur. Maar goed, heel duur is het allemaal niet.

De wedstrijd is inmiddels begonnen en wat opvalt is de totale stilte in het stadion van MVV. De Angel Side, waar de fanatieke aanhang van MVV normaal gesproken staat, is zo goed als leeg en dat is te merken ook. Van sfeer is in een koude De Geusselt bijna niet te spreken, al probeert het groepje in het uitvak er nog wat van te maken. Wat er aan de hand is met de fanatieke aanhang in Maastricht weten we niet, maar we hopen dat ze snel weer op de tribune te vinden zijn want met deze kou en sfeerloze ambiance is het weinig om naar uit te kijken in Maastricht. Ook het voetbal geeft geen reden tot spanning en sfeer. Pas na 23 minuten schrok je als publiek volledig wakker toen de speaker, overigens niet te verstaan in het Limburgs, de tussenstanden ging aankondigen.

Uiteindelijk wordt het pas spannend aan het einde van de wedstrijd. MVV heeft inmiddels 1-0 gemaakt en Almere gaat voor de (zeer verdiende) gelijkmaker. Die kwam er ook in de 89e minuut en dus was de sfeer in het uitvak redelijk goed aan het einde van de wedstrijd. Dat uitvak biedt trouwens prima zicht op het grootste gedeelte van het veld, alleen het deel vanaf het doel naar de corner vlag aan de rechterkant is niet goed te zien door de afscheiding van het thuis en uitpubliek. Wel zijn de stoelen aan vervanging toe. De fragiele plastic stoeltjes hebben niet veel kracht nodig om kapot te maken en zijn ook nog eens heel vies. Iets dat voor de supporters die mee zijn gegaan en om wat voor reden dan ook willen zitten niet fijn was. Wel moeten wij namens de vrouwen die er waren een compliment uitdelen voor het vrouwen toilet; Die was zeer schoon en goed gescheiden van de mannen. Dat is best een unicum in een uitvak. Na de jaarlijkse (door de politie geregelde) sightseeing door het dorp Amby gaan we de snelweg weer op, weer een lange weg terug naar huis maar met het punt op zak, de gezellige mensen en de nootjes, worst en kaas in de bus prima vertoeven.

Inmiddels is het alweer half 1 snachts en zijn we na ongeveer 450 kilometer terug bij het Yanmar Stadion. In de plenzende regen gaan de supporters weer naar huis, naar de stad of waar ze ook naartoe zijn gegaan. Het was een lange avond, zoals vaker in Maastricht.

Punten verdeling

Bier

  • 8 punten. Het bier was te krijgen in klein (20ml) en groot (50ml) formaat en ook niet heel prijzig

Horeca

  • 7 punten. Het personeel is vriendelijk, het aanbod is prima. Alleen dat je voor een simpel bakje koffie/thee net zoveel betaald als een frist/bier/broodje frikandel kan natuurlijk niet.

Uitvak

  • 8 punten. Redelijk goed zicht op het veld, goed en makkelijk te bereiken vanaf de snelweg (als de chauffeur goed rijdt), groot genoeg voor de KKD, schone vrouwen toiletten!. De stoeltjes zijn aan vervanging toe en ook het beperkte zicht op 10% van het veld wanneer je wat hoger gaat staan zorgen voor een niet hoger cijfer.

Prijs

  • 7 punten. Een ticket voor het uitvak met de bus is €10,-. Gelukkig was de totale busreis maar €18,50 omdat de club de bus heel goedkoop houdt, maar het entreekaartje zelf is best prijzig voor een bus+entree combi vergeleken met andere clubs. Al kunnen we het hier niet verifiëren of de combikorting hierbij is inbegrepen. Al met al dus een ruim voldoende want heel duur is het natuurlijk nog steeds niet.