De Cijfers

Bier6
Horeca8
Uitvak4
Prijs8
Overig-5
21

Soms heb je van die vrijdagavonden dat je bij je zelf denkt, “wat doe ik hier nou weer”. De afgelopen jaren heb ik die eigenlijk niet meer gehad. Het gaat namelijk al een paar jaar goed met de club, we klimmen per jaar wat op de ranglijst, maar de wedstrijd tegen Jong PSV was weer z’n moment.

De gedachte van een avond in de koude regen op een onoverdekte tribune, die bestaat uit een paar houten planken en blauwe plastic stoeltjes, is ook niet echt een lekker vooruitzicht. Het spel van de club is de afgelopen weken ook niet meer echt wat het eerst was. Het constante gebrei voor het doel komt mij echt de keel uit. Maar uiteindelijk sta ik toch weer met de jongens van Almere City Fans op de tribune van Sportpark De Heikant. Het is al 13 jaar vaste prik, elke wedstrijd die we kunnen gaan we dus ook nu staan we er weer.

Omdat het bijna kerst is, heeft de club de bus gratis laten rijden voor de supporters. Iedereen die met de bus afreisde moest uiteindelijk alleen het wedstrijdkaartje t.w.v. 5 euro zelf betalen. Een mooi gebaar vanuit de club, nu alleen nog de 3 punten mee naar huis nemen.

Na onze aankomst bij het trainingsveld van PSV kunnen we redelijk snel door de controle heen. Wel ligt er redelijk wat blubber bij de toegang, dus met geheel nette schoenen komen wij het uitvak niet in.

De afgelopen jaren was er nooit catering bij wedstrijden van Jong PSV en kregen wij in de rust gratis broodjes en wat fris aangeboden. Dit jaar was er wel een volwaardige catering aanwezig. Hier zijn de standaard dranken (Fris € 2,- & thee/koffie €2,-)  te halen, voor de mensen met trek een Broodje Unox voor € 2,50 en BIER!! Het was wel Bavaria… maar in dit geval was het wel een aangename verassing. Hiervoor betaalde wij € 2,50. Het kan beter, want bij ons betaal je nog steeds gewoon 2 euro voor een biertje. Het meisje achter de catering werkte lekker vlot, alleen kapte voor de wedstrijd het koffie apparaat er mee. Balen, maar kan gebeuren en in de rust was dit gewoon weer opgelost.

Foto: Almere City Fans

Een bezoekje aan het toilet was wel weer een bijzondere ervaring. Er was hier geen gescheiden mannen en vrouwen WC. Bij ons vindt niemand dat een probleem, maar het is toch een stukje service. De vloer van het de toilet kar stond trouwens wel onderwater, maar volgens de stewards van PSV was dat pas na onze aankomst gebeurd.

Foto: Almere City Fans

Ja… en dan de wedstrijd… die bekeken wij dus op een gammele tribune met wel goed uitzicht op het veld. Maar de houtenplanken waar wij op stonden waren glad geworden. Het was dus toch nog redelijk oppassen met lopen. De wedstrijd zelf was echt om te janken. De spelers hadden er na de 1-0 echt geen zin meer in. Dat was wel duidelijk. Onze hoofdtrainer Santoni had er ook niet echt vertrouwen in en had ook niet het gevoel iets te moeten doen. De man heeft de hele wedstrijd met zijn handen in zijn zakken gestaan. Maar ik moet wel zeggen dat zijn witte schoenen altijd netjes gepoetst zijn! Niet een keer heb ik de man boos naast de zij lijn zien staan, of zijn spelers advies zien geven. Een beetje inzet was trouwens ook niet bij de assistent trainers te vinden. Bij de Graafschap hebben ze het woord D’ran. Een woord dat alles omvat wat het spelers, staf, clubleiding en supporters zouden moeten hebben. Maar vrijdag hadden wij niks van dit alles. Oke, wij zijn De Graafschap niet, maar ik had gewild dat die gasten daar het kunstgras opvreten. 100% alles geven en als je dan met 5-2 op je bek gaat, dan zij het zo. Maar het leek deze avond echt nergens op. Jammer dat wij in Almere niet echt een D’ran woord hebben. Misschien konden wij het dan overbrengen op de spelers.

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans

Ik hoop dat de heren Santoni, Maaskant en Bes deze winterstop even goed om tafel gaan, anders dreigen wij het seizoen weer roemloos af te sluiten.

Nu is het winterstop, ik wens iedereen fijne feestdagen! Doe voorzichtig met de pyro en al die andere veel te duren sier meuk. Drink een goed glas champagne en flink wat bier en dan gaan we na de winterstop er weer een mooi feestje van maken.

Heel Almere achter City!

Punten verdeling

Bier

  • 6 punten Voor het schenken van bier. Jammer genoeg maar 1 maat, de prijs kan natuurlijk ook iets minder en het was Bavaria

Horeca

  • 8 punten Er is voldoende assortiment, verschillende dranken en soorten snoep. Toch is de koffie en thee wat duur, maar een goed broodje Unox is voor 2,50 natuurlijk altijd goed!

Uitvak

  • 4 punten Het zicht op het uit vak is redelijk tot goed, alleen dat er natuurlijk geen dak op zit is natuurlijk wel balen. Verder was de houten vloer glad en waren de voorzieningen van het toilet ook om te huilen.

Prijs

  • 8 punten 5 euro voor een kaartje is natuurlijk niks mis mee.

Overig

  • -5 punten Onderling hebben wij besloten dat Jong teams altijd -5 punten krijgen omdat het een jong team is en deze niet thuis horen in het betaald voetbal!