De Cijfers

Bier0
Horeca8
Uitvak7
Prijs8
Overig-5
18
Het is allemaal heel leuk die oefenpotjes, maar dat de competitie afgelopen maandag eindelijk weer is begonnen is natuurlijk veel leuker! Op een maandag uit bij Jong AZ, een prachtig affiche om mee te beginnen of een extra oefenpotje? Je mag zelf vinden wat je er van vindt, maar wij zijn in ieder geval blij dat het weer om de punten gaat. Het is ook een mooi moment om te beginnen met onze nieuwe rubriek “Uit is ook gezellig”, waar wij de uitvakken gaan testen bij de clubs waar wij langskomen in de Keuken Kampioe… , EERSTE DIVISIE! Eindelijk is het dan maandag en gaat het ook eindelijk voor ons beginnen, nadat afgelopen vrijdag alle andere teams al mochten starten. In de voorverkoop ging de kaartverkoop goed en zo kwam de eindstand van verkochte kaarten op 117. Voor een maandag tegen Jong AZ met een autocombi en ook nog eens in de zomervakantie mogen wij dan ook absoluut niet klagen over dit aantal. We stappen wat later dan gebruikelijk in de auto voor de rit naar Wijdewormer. Het AFAS trainingscomplex ligt hier en aangezien het op een half uur rijden ligt, konden we nog thuis een hapje eten. Normaal gesproken gaan wij met de mensen van deze website gezamenlijk naar de wedstrijden toe, maar omdat er één lui in Portugal op het strand aan het bivakkeren is en een ander tot wat later moet werken op maandag, vertrekken we los van elkaar richting de wedstrijd.
Foto: Almere City Fans
Voor deze wedstrijd geld een verplichte Auto-Combi en dus moet er onderweg omgewisseld worden. Ons gekochte omwisselbiljet van 5 euro ruilen wij in voor het wedstrijd kaartje op een parkeerplaats langs de A1. Hierna kunnen wij onze weg vervolgen richting het altijd mooie Wijdewormer. Bij het “stadion” kunnen wij onze auto kwijt op een aparte parkeerplaats en na de controle van de AZ stewards betreden wij het uitvak. Tot onze verbazing zien wij dat er een kleine expo tribune is geplaatst met 2 rijen staanplaatsen. Het maakt het zicht op het veld wat beter dan vorig jaar. De tribune biedt ook de mogelijkheid om lekker in de hekken te klimmen bij een doelpunt, dus voor een keertje is dit een heerlijke “cult” tribune.
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
De catering bij AZ is goed te doen. Een Cola kost 2 euro en de warme snacks worden voor € 2.60 verkocht. Leuk om te zien dat ze naast een standaard broodje kroket, ook Saucijzenbroodjes en warme Kaasbroodjes verkochten. Het meisje die het dan aan ons verkocht, mocht er ook zeker wel zijn. Van mij mag ze aanstaande vrijdag tegen Roda ook wel de catering doen tussen Vak D en E. Toch eindigt een bezoekje aan de catering, ondanks het positieve stukje van hierboven, met een vervelende gevoel. Er was namelijk geen bier…. Waar steeds meer clubs bier verkopen in het uitvak, doen ze dit bij AZ dus niet. Jammer want dit gaat ze in deze rubiek punten kosten.
Foto: Almere City Fans
De wedstrijd op de staan tribune is zeker sfeer verhogend en wij verlangen nu al naar staanvakken in het eigen Yanmar Stadion. Bij het eerste doelpunt van City klimmen er een aantal in de tribune en bij de 0-2 en 0-3 gebeurde het zelfde. Heerlijk om zo je doelpunten te kunnen vieren. Jammer genoeg vallen alle doelpunten in deze wedstrijd aan de andere kant en dus kan er pas na de wedstrijd een feestje worden gevierd met de spelers. City wint namelijk met 2-3 en staat nu 3e in de Eerste Divisie. Aanstaande vrijdag speelt City thuis tegen Roda JC en de week daarna alweer de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Punten verdeling

Bier

  • 0 punten Door het niet verkopen van bier kunnen wij niks anders dan hier het cijfer 0 voor te geven

Horeca

  • 8 punten Dit cijfer komt door de goede prijzen, het kunnen betalen met o.a. een pinpas en het hebben van snacks die even net wat anders zijn dan normaal.

Uitvak

  • 7 punten Eigenlijk hadden we weinig verwacht van het uitvak na afgelopen jaar, maar door het plaatsen van een staan tribune gaat het cijfer een flink stuk omhoog. Toch ontbrak er wel de ruimte om op een normale manier spandoeken te kunnen ophangen en was het zicht op het veld ook niet super.

Prijs

  • 8 punten 5 euro voor een kaartje is een prima voor een jong team. Dit heeft verder geen uitleg nodig

Overig

  • -5 punten Onderling hebben wij besloten dat Jong teams altijd -5 punten krijgen omdat het een jong team is en deze niet thuis horen in de voetbal piramide.