De Cijfers

Bier5
Horeca7
Uitvak6
Prijs8
Overig6
32
Afgelopen vrijdag stond weer een nieuwe editie van de “Markermeer Derby” op het programma. Normaal zijn de wedstrijden tegen FC Volendam alleen te bezoeken met een auto- en/of bus-combi, maar dit jaar zou het eindelijk anders zijn. Na jaren van proberen, is het toch eindelijk gelukt om met de (party) boot het Markermeer over te steken. Rond 5 uur verzamelde de ruim 200 supporters zich bij de haven van het Oostvaarderdiep. Na dat iedereen aan boort geklommen was, kon de biertap open, de muziek aan en werd begonnen aan de overtocht naar het Vissersdorp.
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
In de buurt van Volendam werd nog even duidelijk gemaakt dat Almere City FC eraan kwam. Een aantal fakkels werden ontstoken en zo kwam de boot de haven binnen van Volendam. Vanaf daar werd er in Corteo naar het stadion gelopen en ook dit weer in combinatie met veel geluid en genoeg vuurwerk.
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Bij het uit vak aangekomen was er maar 1 toegangspoortje. Dit zorgde voor een flinke rij en resulteerde dat de laatste supporters pas ruim 10 minuten na de aftrap binnen waren. Hier zou Volendam zeker wat aan kunnen verbeteren. Het uitvak biedt goed zicht op het veld en er zijn geen hekken met punten die het uitzicht belemmeren. Alleen aan de linkerkant van het uitvak bevindt zich aan de voorzijde van de tribune een plexi-wand. Dit omdat daar beneden de catering van het thuis vak zich bevindt.
Foto: Almere City Fans
De catering bij Volendam ring redelijk vlot en was gemiddeld. Voor € 1.20 had je al een koffie of thee, voor € 3.50 een broodje bal en voor € 2.50 een goed glas frisdrank. En de prijs van het bier dan?? Ja dat was dus nogal een probleem, dat was er dus niet. Wij hebben dit even nagevraagd en daar kwam uit, dat Almere City FC zelf had besloten dat er geen bier in het uit vak verkocht mocht worden. Punten verdeling Bier
  • 5 punten Er werd geen bier verkocht, maar na het navragen kon FC Volendam hier zelf niks aan doen. Vandaar dus alsnog 5 punten.
Horeca
  • 7 punten De prijzen in het uit vak zijn goed, voldoende assortiment en het broodje bal smaakte lekker!
Uitvak
  • 6 punten Het zicht op het uit vak is goed, op die rare plastic wand voor het uitvak na aan de linkerkant. De WC’s waren in orde en er is ook genoeg plek voor de spandoeken! Jammer genoeg was er maar 1 draaihek bij de ingang van uitvak, waardoor ruim 100 supporters de aftrap hebben moeten missen.
Prijs
  • 8 punten 8 euro voor een auto-combi ticket was een mooie prijs, voor de boot betaalde we 35 euro inc. de eerste paar biertjes gratis (met dank aan de organisatie)
Overig
  • 6 punten Omdat we eindelijk met de boot richting Volendam konden. Wat een onvergetelijke avond was dit!