De Cijfers

Bier0
Horeca9
Uitvak9
Prijs7
Overig3
28

2 weken na de geweldige boottocht naar FC Volendam stond er weer een mooie away day op het programma: FC Twente. Voor het eerst gaan we op bezoek bij de voormalige landskampioen. Het is niet de eerste keer dat we de reis naar Grolsch Veste mogen maken. Op maandag 2 september 2013 werd daar namelijk al de competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente gespeeld. Een totaal andere ervaring aangezien er toen slechts een handvol toeschouwers in het stadion zaten. Dit keer waren dat er ruim 25.000 en dat is voor ons natuurlijk ook even wat anders dan bijvoorbeeld TOP Oss uit.

De Grolsch Veste vanuit het uitvak
Foto: Almere City Fans

Ook deze uitwedstrijd werd goed bezocht. Ruim 200 supporters maakte de reis naar het oosten van het land. De supporters gingen met Lijn 40, 2 supportersbussen van de club en een partybus die kant op. Wegens miscommunicatie werd echter de afrit die we moesten nemen gemist. Deze was afgesloten, maar moesten wij toch hebben. Gevolg: De bussen kwamen vast te staan in de file. Al snel klopte er een motoragent op de deur. Hij ging wat collega’s verzamelen, haalde de bussen uit de file en onder begeleiding werden we naar het stadion gereden. Om 19:50 kwamen we dan ook net op tijd aan, maar netjes van de polities om ons uit de file te plukken.

Na een hoop gevaarlijke, het had geregend waardoor de treden spekglad waren, trappen kwamen we in het grootste uitvak de Keuken Kampioen Divisie. Maar liefst 1.200 toeschouwers kunnen plaatsnemen in het uitvak. Het vak heeft verder geen net voor zich en alleen aan de linkerkant bevind zich plexiglas. Hierdoor is het zicht op het veld zeer goed, misschien wel het beste in de competitie.

De politie pikte de bussen uit de file
Foto: AlmereCityFans
Uitvak van FC Twente, gevuld met ruim 200 supporters
Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Dan de horeca: Al jarenlang lezen en horen we overal over het beruchte broodje warme beenham. Tijdens de 1e helft, waar Almere City beter speelt dan Twente maar wel tegen en achterstand aankijkt, besluiten we dan ook maar eens een broodje te gaan halen. Bij de horeca, die veel aanbod heeft en ook genoeg mensen achter de counter om snel te kunnen werken, weten ze ook waar we voor komen. De broodjes staan in rijen al klaar en er word alleen nog gevraagd of we groenten willen. Het is vrijdagavond bij een voetbalwedstrijd, de groenten laten we dus zitten. Er word een grote schep honing mosterd op het broodje gegooid en we kunnen zowaar betalen met contactloos pinnen. Er volgt wat discussie over het broodje. De één vind het het beste voedsel in een uitvak ooit, de ander vind het niet te eten. Zelf vonden we het broodje geslaagd. Ook in de horeca is te zien dat FC Twente een grotere club is dan de gemiddelde Eerste Divisie club. Het aanbod, de snelheid en service zijn van een hoger niveau. Al denken we af en toe nog wel eens terug aan de lieve vrouw bij Achilles ’29 die in haar eentje in een koud hokje broodjes bal bij elkaar schept, ook dat heeft natuurlijk zijn charmes.

Terug naar De Grolsch Veste: Een voor Eerste Divisie begrippen een prachtig stadion en ook goed om te zien dat de Twentenaren nog steeds massaal de weg naar het stadion vinden. Ondanks een goed gevuld Vak P valt de sfeer enigzins wel tegen. Dat heeft waarschijnlijk ook alles te maken met een Twente dat niet al te best speelt. De sfeer laait even op wanneer de tussenstanden bekend worden gemaakt in de 2e helft. FC Twente staat op dat moment op het winnen van de eerste periode maar wanneer Sparta weer op voorsprong komt word het toch weer stil in het stadion.

Al met al is het uitvak natuurlijk gewoon zeer goed te noemen. Dat is ook terug te zien in de beoordeling die we geven. Al kost het ze een hoop punten dat er geen bier te krijgen was:

Punten verdeling

Bier
0 punten. Hoewel je in De Grolsch Veste zit was er voor ons geen bier te krijgen. Geen punten dus ook.

Horeca
9 punten. De horeca was zeer proffesioneel met veel aanbod, snelle en vriendelijke medewekers. Ook de mogelijkheid tot pinnen en natuurlijk het broodje Warme Beenham zorgt voor de 9 punten.

Uitvak
9 punten. Het zicht is uitstekend, het vak is ook zeer groot waardoor je met veel uitsupporters kan komen. Het krijgt echter een minput voor de spekgladde trappen waar ook menig supporter weggleed, dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Ook waren er maar 2 toegangspoortjes waardoor sommige supporters toch de aftrap hebben gemist. Ook de vele trappen zijn geschikt voor de wat oudere supporters.

Prijs
7 punten. Met 13 euro voor een autocombi kaartje is het niet het goedkoopste uitvak van de competitie. Heel duur is het echter ook niet en dus de 7 punten.

Overig
3 punten. Door de politie uit de file geplukt worden om toch de aftrap te halen is zeer netjes.