De Cijfers

Bier9
Horeca7
Uitvak8
Prijs5
Overig1
30
Zo, de tweede uitwedstrijd van het seizoen is achter de rug. Afgelopen vrijdag mochten wij afreizen naar Eindhoven. Daar stond de wedstrijd op het programma tegen FC Eindhoven (nee, nog geen PSV. City speelt namelijk nog steeds Eerste Divisie). Kaarten voor deze wedstrijd waren € 13.50 ( waarvan € 0.50 administratie kosten) en er was ons een onnodige verplichte auto-combi voorgeschoteld. Balen, want Eindhoven is namelijk een leuke wedstrijd om met de trein te gaan, omdat het via het spoor prima te bereiken is. Buiten dat zijn de kosten van 13.50 voor een combi kaartje natuurlijk heel erg duur. Er was geen combi korting geregeld tussen FC Eindhoven en Almere City FC, wat normaal wel de bedoeling is. Zowel de bus als de auto’s moesten voor de kaarten de volle pond betalen, terwijl het gebruikelijk is, 40% korting te geven als er een auto en bus combi wordt opgelegd. Uiteindelijk zijn er, ondanks de combi, toch nog 75 supporters met een aantal auto’s en een bijna volle bus die kant op gegaan. Met de uitwedstrijd tegen Jong AZ er bij, staan we dan op een gemiddelde van 97 uit supporters, en dat is helemaal niet verkeerd. Wij reisden vrijdag af met de supporters bus richting Eindhoven. Dit ging allemaal goed tot dat we bij Eindhoven aankwamen. De chauffeur is in en bij Eindhoven een aantal keer verkeerd gereden wat enorm veel tijd kosten. Uiteindelijk waren wij dicht in de buurt, maar kon de bus net niet bij het stadion komen. Na dat supporters van Almere in de bus de weg hadden gewezen aan de bus bestuurder en deze door eigen schuld ook nog schade reed door tegen een hekje aan te rijden, kwamen wij uiteindelijk 5 minuten voor de aftrap aan bij het stadion.
Foto: Almere City Fans
Aangezien we de aftrap toch al hadden gemist vanwege de toegangscontrole, zijn we eerst maar naar de catering gegaan. De catering wordt gedaan door een man en vrouw die lekker vlot doorwerken en ook erg gezellig waren. Tot onze opluchting verkochten ze ook gewoon een biertje. Ze hadden zelfs 2 formaten en voor de kleine betaalde je € 2.50. Ook was er voor 3 euro een broodje Bal Burger. Dit is dus een gehaktbal maar dan wat platter. Ik ga er vanuit dat dit dat wat makkelijker eet, anders zien wij het nut er niet van in. Uniek is het in ieder geval wel.
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Dan over het uitvak: Het zicht op het veld is goed, de hekken niet te hoog en kan bij een doelpunt goed in geklommen worden, en de tribune begint ook niet pas op 4 meter hoogte. Er zijn stoeltjes in het uitvak zodat de gene die willen zitten, dit ook gewoon kunnen en voor de spandoeken was ook genoeg ruimte. Vossebelt en Calcan vierde hun doelpunten voor het uitvak samen met de meegereisde supporters en uiteindelijk namen we de 3 punten mee naar Almere na een 0-2 overwinning.
Foto: Almere City Fans
De komende weken even geen “Uit is ook gezellig” artikelen, City speelt vrijdag namelijk thuis tegen MVV en de week daarop thuis tegen Jong Utrecht. De volgende uitwedstrijd is pas weer op 21 september tegen FC Den Bosch.

Punten verdeling

Bier

  • 9 punten Voor het verkopen van bier in het uitvak en 2 maten bekers. Ook de prijzen waren niet abnormaal hoog, dus gewoon een goed cijfer voor dit onderdeel.

Horeca

  • 7 punten De prijzen in het uitvak zijn goed, 3 euro voor een broodje bal is redelijk gemiddeld. Wel jammer dat je niet kon pinnen.

Uitvak

  • 8 punten Het uitvak bij Eindhoven geeft je redelijk zicht op het veld. Er zijn zitplaatsen en genoeg ruimte voor spandoeken. De sanitaire voorzieningen waren ook gewoon op orde, dus een prima vak voor uit supporters.

Prijs

  • 5 punten 13 euro voor een kaartje is gewoon net even te veel, maar om ook geen combi korting te geven en wel een auto combi op te leggen, dat kan natuurlijk niet. Daarom deze lage score voor de prijs van het ticket.

Overig

  • 1 punt Omdat de man en de vrouw achter de catering zo enthousiast waren over ons artikel en meteen gingen kijken wat Jong AZ had gescoord, één puntje extra voor hun interesse. Ze wilde beter score dan Jong AZ en dat is gelukt, want de score werd in totaal 30 punten!