Ole Tobiasen en Almere City zijn een contractverlening van één seizoen overeengekomen. Dat betekend dat hij ook volgend seizoen de hoofdtrainer zal zijn bij de Almeerse club.

Het wordt de eerste keer dat Tobiasen vanaf het begin van het seizoen de hoofdtrainer is van de club. In de zomer van 2018 begon hij als assistent van Michele Santoni in Almere. Toen de italiaanse trainer werd weggestuurd nam Tobiasen zijn taken over als interim hoofdtrainer. Hij won toen direct daarna de 4e periode van de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen zomer kwam er met Robert Molenaar echter weer een nieuwe hoofdtrainer en moest Tobiasen weer op de bank plaatsnemen als assistent. Molenaar werd echter ook ontslagen en wederom mocht Tobiasen het overnemen als interim hoofdtrainer. Daarmee zette hij dit seizoen koers richting de subtop. Al is het natuurlijk heel onzeker of dit seizoen nog uitgespeeld wordt of niet.

Vanaf volgend seizoen is Tobiasen dus vanaf het begin van het seizoen de hoofdtrainer. En daar is hij blij mee, zo laat de Deen weten op de website van Almere City FC: “Ik heb het hier bij Almere City FC goed naar mijn zin en ik ben blij met deze kans. Het is fijn om komend seizoen vanaf dag één als hoofdcoach voor de groep te staan. Dat biedt mij de mogelijkheid om mijn visie verder uit te werken. We hebben met de club al mooie stappen gezet en willen ieder jaar beter worden. Dat moet terug te zien zijn op het veld en op de ranglijst. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar ook de volgende stap kunnen zetten.”