Almere City heeft vandaag trainer Ole Tobiasen ontslagen, zo meld de Voetbal International. Het ontslag komt onverwachts, ondanks dat de afgelopen weken de resultaten niet heel best waren.

Tobiasen begon in 2018 als assistent trainer van Santoni, na het ontslag van de Italiaanse trainer mocht Tobiasen het seizoen af maken. Het seizoen daarop kwam Robert Molenaar als trainer en als de Deen weer assistent. Maar ook Molenaar kon vertrekken na slechte resultaten. Sindsdien staat  Tobiasen voor de groep en begon hij dit jaar voor het eerste zelf aan een seizoen als hoofdtrainer.

Hoe wel de eerste seizoenshelft prima ging, met maar 1 verlies partij, is het niveau de afgelopen weken erg gezakt. Het team straalt weinig uit en ook bij de gekozen taktiek van de oefenmeester konden er vraagtekens gezet worden.  Inmiddels staat Almere City 4e, terwijl het rond de winterstop nog om het kampioenschap mee draaide. In totaal stond Tobiasen 53 wedstrijden langs de zijlijn als hoofdtrainer van Almere City FC.

Wie de opvolger wordt is nog niet bekend. Waarschijnlijk nemen Jeroen Rijsdijk, Hedwiges Maduro en Tim Bakens het voorlopig over tot dat er een nieuwe trainer is gevonden.