Hoewel Almere City FC pas sinds het seizoen 2005/2006 betaal voetbal speelt, hebben er nog maar weinig trainers hun volledige dienstverband uitgediend bij Almere City FC. Ole Tobiasen is alweer de 7e trainer die vroegtijdig is ontslagen bij Almere City FC. Wij doken de geschiedenis boeken in nadat bekend werd dat Tobiasen was ontslagen bij Almere City FC.

Het FC Omniworld tijdperk

Jan Schulting was de eerste trainer van FC Omniworld/Almere City FC in het betaald voetbal. (Foto: Rob van den Brink)

In ruim 15 jaar betaald voetbal heeft Almere City FC/FC Omniworld 10 hoofdtrainers gehad voor het eerste elftal. Slechts 3 trainers wisten hun contract uit te dienen. De eerste trainer die dat lukte was Jan Schulting tevens de eerste trainer in het betaald voetbal voor toen nog FC Omniworld. Schulting stond in totaal 2 seizoenen voor de groep. Zijn opvolger Peter Boeve was de eerste trainer die werd ontslagen bij de Almeerse club. Na 1.5 seizoen vond de club de tegenvallende resultaten reden genoeg om de oefenmeester te ontslaan. Peter Boeve werd op 16 februari 2009 opgevolgd door Henk Wisman. Henk Wisman stond ruim 2 jaar langs de lijn als hoofdtrainer. Maar Ook Wisman diende zijn contract niet uit en werd ontslagen bij FC Omniworld. Dick de Boer kende ook een roerige tijd in de polder. De opvolger van Wisman maakte bij de Almeerse club o.a. een naamsverandering en overname mee. Daarmee werden de verwachtingen hoger. De Volendammer kon deze ambities niet waarmaken en werd september 2012 op non-actief gezet na een bekerblamage tegen ADO’20 (4-1). De boer werd technisch manager bij de Almeerse club maar werd begin 2013 definitief ontslagen.

Dick de boer (rechts) was de laatste trainer in het FC Omniworld tijdperk.
(Foto: Rob van den Brink)

Almere City FC tijdperk

Fred Grim (links) is de eerste succesvolle trainer van Almere City FC en won de eerste periodetitel in de clubhistory.
(Foto: Almere City FC)

Fred Grim werd de opvolger van Dick de Boer en zou na Jan Schulting pas weer de eerste trainer zijn die zijn contract uit zou dienen . De oud-doelman van o.a Ajax is tevens de langszittende trainer van Almere City FC tot nu toe. Fred Grim stond in totaal 992 dagen onder contract bij Almere City FC. Hierin pakte Grim o.a. de eerste periodetitel in de clubhistorie. Fred Grim verliet Almere City FC in de zomer van 2015 voor een baan als bondscoach van Jong Oranje. Maarten Stekelenburg bewandelde de omgekeerde weg. Hij kwam over van de KNVB waar hij jeugdbondscoach was en werd hoofdtrainer van Almere City FC. Stekelenburg kon de resultaten van zijn voorganger niet evenaren en werd al naar 153 dagen in December 2015 ontslagen als hoofdtrainer van Almere City FC. Jack de Gier werd in januari 2016 de opvolger van Stekelenburg en is de laatste trainer geweest die zijn dienstverband bij Almere City FC uitdiende. Tevens is De Gier na Grim de trainer met het langste dienstverband als hoofdtrainer van Almere City FC. De Gier stond 911 dagen voor de groep. Nadat in de zomer van 2018 promotie op een haar na werd gemist in de finale van de play-offs kreeg De Gier een contract aangeboden bij zijn geliefde NEC. Die kans kon hij niet laten schieten waardoor hij zijn contract in Almere liet aflopen. Na het vertrek van de Gier werd Michele Santoni aangesteld. Hoewel Santoni uitstekend begon met een eerste plaats als hoogtepunt na 9 wedstrijden, stortte het daarna als een kaartenhuis in elkaar .Na ruim 8 maanden had Almere City FC genoeg gezien van Santoni en ontsloeg hem. Tobiasen die assistent was onder zijn leiding maakte het seizoen af als interim-hoofdtrainer. Robert Molenaar werd aangesteld als nieuwe hooftrainer in de zomer van 2019. Hij hield het slechts 148 dagen vol voordat hij ontslagen werd als hoofdtrainer en is daarmee de kortst zittende hooftrainer in de geschiedenis. Ook dit keer mocht Tobiasen het seizoen afmaken.

Jack de Gier (midden) was de laatste trainer die zijn contract uitdiende bij Almere City FC
(Foto: Almere City Fans)

Tobiasen

Na twee termijnen als interim-hoofdtrainer mocht de Deense oefenmeester het vanaf begin van het seizoen zelf laten zien als eindverantwoordelijke. Na de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap op 2 januari had Almere City FC een voorsprong van 8 punten op de nummer 3: De Graafschap en was mede koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Vanaf begin februari ging het bergafwaarts met de resultaten. Er werd met grote cijfers verloren van NAC Breda. En ook de de wedstrijden tegen Helmond Sport en Cambuur gingen allebei verloren. Tussendoor won Almere City wel nog met moeite van TOP Oss. De nederlaag tegen FC Volendam afgelopen dinsdag bleek de druppel te zijn bij de clubleiding. Met het ontslag van Ole Tobiasen is het alweer de derde trainer op rij die vroegtijdig de laan werd uitgestuurd.

Ole Tobiasen is de laatste trainer die werd ontslagen bij Almere City FC
(Foto: Almere City Fans)

Almere City FC maakt het seizoen af met Jeroen Rijsdijk als interim-hoofdtrainer zodat de club rustig op zoek kan gaan naar een geschikte vervanger van Tobiasen.