Almere City FC heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in Den Bosch. De ploeg van Ole Tobiasen wist met 1-2 te winnen bij FC Den Bosch en heeft zo een gaatje kunnen slaan met de ploegen die net onder de play-offs streep staan.

Makkelijk ging het in het begin niet voor Almere City FC. De Almeerders begonnen ronduit zwak. Of dat kwam door het vuurwerk wat buiten het stadion werd afgestoken door de fanatieke supporters van FC Den Bosch die deze wedstrijd het stadion niet in mochten of dat de spelers er niet klaar voor waren is niet duidelijk. Maar het resulteerde wel in een snelle en op dat moment al verdiende voorsprong voor de Bosschenaren. Al in de 4e minuut wint Junior van der Velden zijn kopduel bij een hoekschop en Almere City keek dus al snel tegen een achterstand aan.

Daarna wordt Almere City langzaamaan wakker en begint het met voetballen. In de 20e minuut wordt Almere dan ook voor het eerst echt gevaarlijk met een verwoestend schot van Blackson. De linksback, die de plek overnam van de geschorste Absalem, kon vrij uithalen en deed dat prachtig maar zag zijn schot tegen de onderkant van de lat net voor de doellijn weg stuiteren. Hoewel Den Bosch vlak daarna nog een kans had op de 2-0, is het Anass Ahannach die na 23 minuten spelen de gelijkmaker tegen de touwen werkt. Dit doelpunt kwam tot stand na een goede aanval over rechts waar Hammouti zijn tegenstander voorbij gaat, de 16 in dribbelt en de geheel vrij staande Ahannach vind. City neemt na het doelpunt de controle meer over van Den Bosch, maar tot grote kansen komen de ploegen niet meer. 1-1 met rust dus, waar Almere City goed terugkwam na het slappe begin.

Na de rust ging de wedstrijd verder waar die gebleven was, City kwam steeds beter in de wedstrijd. Almere City kreeg de kansen voor de 1-2, maar Bensabouh en Verheydt krijgen de bal de goal niet in. Den Bosch ziet daarna hun kans schoon om weer op voorsprong te komen. 2 kansen kort achter elkaar voor Rodrigues zien er gevaarlijk uit maar de schoten van de in Portugal geboren aanvaller gaan allebei net langs het doel van Smits. Met nog een half uur te spelen pakt Almere City FC de voorsprong wel. In eerste instantie heeft Van der Steen nog een goede redding op een hard schot van de eveneens goed vrij gespeelde Verheydt, maar de spits geeft niet op en schiet de bal weer op goal. Deze gaat strak voor langs en bij de 2e paal staat Efmorfidis als een spion te loeren op de bal en kopt hij deze prima binnen. Een goed doelpunt van Almere City waarin de spelers lieten zien scherper voor de goal te zijn dan de afgelopen weken.

Het spel golft na de voorsprong op en neer in Stadion de Vliert. Met af en toe uitstekend combinatie voetbal komt Almere City voor de goal van Den Bosch, maar aan de andere kant wordt het strafschop gebied van Joshua Smits ook regelmatig gevonden door de behendige en snelle aanvallers van Den Bosch.Het zorgt voor kansen van Verheydt (kopbal in handen van de doelman), Efmorfidis (Doelman tikt zijn schot uit de korte hoek) en een aantal scrimmages voor de goal van Smits die, voor Almere City, goed eindigen. Tobiasen voert in de eindfase nog wat wissels door in de voorhoede. Zo komen Kip en Alhaft er nog in en krijgt vooral eerstgenoemde nog een dot van een kans voor de 1-3. Na een steekpass door de defensie gaan Kip en Van der Steen vol op de bal af. Kip is er net wat eerder dan de doelman, maar die blokkeert op dat moment zijn doel te goed waardoor Kip niet meer tot scoren komt. Aan de andere kant speelt FC Den Bosch nog alles of niets bij de laatste hoekschop van de wedstrijd waarbij de doelman mee naar voren gaat. De hoekschop wordt weggewerkt door de verdediging van Almere City waarna scheidsrechter Bos de wedstrijd af fluit. Na het slappe eerste kwartier uiteindelijk een verdiende overwinning van Almere City FC.

3 punten dus voor City. 3 hele belangrijke punten in de strijd voor de playoff plekken. Zo blijft Almere City boven de streep en zet het directe concurrent voor de playoff plekken, Den Bosch, op 6 punten afstand. Almere City (8e met 44 punten) lijkt momenteel in een verhitte strijd met Telstar (9e met 44 punten, slechter doelsaldo) en NEC (10e met 42 punten, maar spelen maandag nog) om de playoff plaatsen. Momenteel plaats je je tot en met de 9e positie voor het toetje van het seizoen. Voor het zo is moeten er nog 9 reguliere competitie wedstrijden gespeeld worden. Allemaal wedstrijden die onderdeel uitmaken van de 4e periode die vandaag van start ging. Almere City wil net als vorig jaar deze periode winnen en begint dus uitstekend met de 3 punten uit Den Bosch.

Volgende week speelt Almere City FC in eigen huis tegen Jong FC Utrecht. Tickets zijn te koop op https://tickets.almerecity.nl, tot dan!