Almere City FC begint aankomende vrijdag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Roda JC. Voor ons de tijd dus om terug te kijken op de voorbereiding met enkele transfers en oefenwedstrijden.

Weinig nieuwe gezichten bij eerste training

Almere City FC begon op maandag 1 juli aan het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Robert Molenaar. Dico Koppers stond als enige nieuweling op het veld. hij kwam transfervrij over van PEC Zwolle. Almere City FC presenteerde in de eerste week van de voorbereiding het nieuwe thuis en uitshirt van kledingsponser Inaria.

Oefenduels tegen stadsgenoten

Op 6 juli stond de eerste oefenduel op het programma, Almere City FC won met 10-0 op bezoek bij stadsgenoot Waterwijk. Doelpunten werden gescoord door o.a. Dico Koppers. in het overzicht onderaan dit artikel zie je wie er hoeveel keer gescoord heeft. Op 11 juli stond in Almere Haven de wedstrijd tegen FC Almere op het programma. Almere City FC won deze wedstrijd eveneens met 10-0.

Foto: Almere City Fans

Eerste echte test eindigt gelijk

De eerste echte test stond op 14 juli op het programma, in een vol stadion in Emmen was Almere City FC te gast op de opendag van FC Emmen. Door een doelpunt van Torino Hunte speelde Almere City FC met 1-1 gelijk tegen FC Emmen.

Foto: Almere City Fans

Nieuwe nummer 9

De gehele voorbereiding speelde Almere City FC tot dusver zonder nummer 9, maar op 18 juli kwam Almere City FC met het verrasende nieuws dat het Thomas Verheydt had overgenomen van Go Ahead Eagles. Het schotse St Mirren was zo goed als rond maar Almere City FC had een beter aanbod waardoor de spits voor een verblijf in de Polder koos.

Besloten wedstrijd en toernooi

Op 20 juli stond er in Amsterdam een besloten oefenwedstrijd op het programma tegen NEC. Almere City FC en NEC speelde met 2-2 gelijk. Doelpunten van Meijer en een benutte strafschop van Aninkora namens Almere City FC. 4 dagen later was daar het eerste oefenverlies voor Almere City FC. Op het Den Helder Martiem toernooi was Jong AZ met 0-1 te sterk voor de ploeg van Robert Molenaar. Een paar dagen later moest Almere City FC op het Den Helder Martiem Toernooi aantreden tegen het Helders Elftal om plek 3. Almere City FC scoorde er op los en won met 9-0.

Verrasende aanwinst

Op 29 juli kwam Almere City FC met de volgende verassing. Na het eerder aantrekken van Verheydt, kwam Almere City FC nu met het nieuws dat het Shayon Harrison heeft overgenomen van Tottenham Hotspur. De 22 jarige aanvaller had goede verhalen gehoord over Almere City FC van Vincent Janssen en besloot dus de overstap te maken.

Foto: Almere City FC

1000 seizoenskaarten en verbouwing

Op 1 augustus maakte Almere City FC bekend dat het inmiddels al 1000 seizoenskaarten heeft verkocht. Vorig jaar op 1 augusutus stond de tellen op 780. Uiteindelijk kochten 1338 supporters vorig jaar een seizoenskaart. Ook heeft de gemeente de omgevingsvergunning afgegeven waardoor een belangrijke horde is genomen. Op 19 augustus gaat het dan eindlijk beginnen. Dan zullen de E/F tribune tegen de vlakte gaan.

Voorbereiding afgesloten met 2 overwinningen

Precies een week voor de start van de competitie speelde Almere City FC nog een oefenduel in het Yanmar Stadion tegen de nationale Selectie van Suriname. Door doelpunten van Verheydt en Mirani won City het duel met 2-0. Een dag later stond de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het programma. In het Yanmar Stadion was Al Ahli de tegenstander. Almere City FC won met 2-1 van de ploeg uit Qatar. Ook werd bekend dat Mees Kaandorp overkwam van Jong AZ.

Foto: Almere City Fans

36 keer het net

Almere City FC sluit de voorbereding dus af met 5 overwinningen, twee keer gelijkspel en 1 keer verlies. In totaal wisten 14 verschillende spelers 36 keer te scoren. topscoorder deze voorbereiding is Meijers met 7 doelpunten. Wel moet gezegd worden dat Verheydt (4) en harrison (1) pas later aansloten in de voorbereding.

Meijer: 7
Kip: 5
Verheydt: 4
Goselink: 3
Efmorfidis: 3
Van Hilten: 3
Hammouti 2
Aninkora: 2
Vossebelt: 2
Koppers: 1
Bensabouh: 1
Hunte: 1
Mirani: 1
Harrison: 1

Roda JC – Almere City FC

Aankomende vrijdag staat dan het eerste duel op het programma in de keuken kampioen divisie. Robert Molenaar mag dan met Almere City FC terug naar de club waar hij vorig jaar werd ontslagen. In het Parkstad Limburg Stadion is Roda JC de tegenstander. Voor 12,50 euro ben jij er bij en dat is inclusief busreis en drinken. Kijk voor meer informatie hier.