Het is bijna 2019 dat betekent dat Almere City FC op de helft zit van de competitie en de balans kan worden opgemaakt over de eerste 19 wedstrijden. Dat betekend dat wij in twee delen een terugblik zullen doen over de eerste seizoenshelft. Vandaag komen in deel 2 de maanden oktober, november en december aanbod. Waarin Almere City FC van trotse koploper begin oktober naar een 10e plek tijdens de winterstop. Ook de bekeruitschakeling tegen Kozakken Boys komt aanbod, en mooie uitwedstrijden met o.a. de boottocht tijdens de Markermeerderby en lijn 40 naar FC Twente komen aanbod. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Dat kan door HIER te klikken.

Foto: AlmereCityFans

oktober

Koploper na winst op NEC

De maand oktober begon voor Almere City FC met een thuiswedstrijd tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen wordt sinds begin dit seizoen gecoacht door Jack de Gier die vorig seizoen met Almere City FC promotie naar de Eredivisie nipt misliep. Almere City FC kende uit september al een goede reeks en deze werdt voortgezet met een 1-0 overwinning op “titelkanidaat” NEC. Door deze overwinning mocht Almere City FC zich voor het eerst in de geschiedenis na 8 speelronde zich alleen koploper noemen van de Keuken Kampioen Divisie.

230 supporters per boot naar Markermeerderby

Op 12 oktober speelde Almere City FC de Markermeerderby in en tegen FC Volendam. 308 supporters wisten de weg naar het Kras stadion te vinden. Aangezien Volendam aan de andere kant van het Markermeer ligt, waren er 230 supporters die de oversteek per boot aflegde. Almere City FC stond tot de 89e minuut met 2-1 voor maar toch wisten de Palingboeren de stand gelijk te trekken en werd het 2-2.

Boottocht naar Volendam
Foto: Almere City Fans

Verlies tegen Go Ahead en Lijn 40 naar FC Twente

Op 19 oktober kwam er weer een oude bekende terug in het Yanmar Stadion. Assistent trainer Marco Heering kwam met “zijn” Go Ahead Eagles naar de polder. De Eagles wisten de wedstrijd met 1-0 te winnen. Een week later stonden FC Twente en Almere City FC voor het eerst tegen over elkaar in de Grolsch Veste. Almere City Fans organisseerde voor deze uitwedstrijd de bekende en populaire “Lijn 40” de bus was dan ook snel uitverkocht en mocht de reis worden gemaakt naar de Tukkers. Bij winst op FC Twente en gunstige uitslagen op de andere velden kon Almere City FC zelfs de periodetitel winnen. Maar zover kwam het niet, FC Twente trok aan het langste eind en won met 1-0.

Foto: Almere City Fans

Uitgeschakeld door Amateurs

Op 30 oktober speelde Almere City FC de tweede ronde in de KNVB Beker. De ploeg van Michele Santoni mocht afreizen naar een regenachtige Werkendam. Het zou een teleurstellende avond worden. Kozakken Boys kwam al vroeg op voorsprong en Almere City FC liep snel achter de feiten aan, en wist in de tweede helft alsnog de 1-1 te maken maar diep in blessuretijd scoorde de thuisploeg alsnog de 2-1 binnen waardoor Almere City FC uitgeschakeld was in het KNVB Beker toernooi.

Regenachtig werkendam
Foto: Almere City Fans

november

De maand november begon met een belangrijke uitwedstrijd tegen Helmond Sport, Almere City FC wist immers al vier wedstrijden op rij niet te winnen. Maar bij Helmond Sport wist de ploeg van Santoni eindelijk weer eens de drie punten te pakken en won met 2-1. Een week later kwam Cambuur Leeuwarden op bezoek in Almere. City won de wedstrijd met 2-1 en wist daardoor aansluiting te houden met de top in de Keuken Kampioen Divisie.

Ambassadeursavond: Nieuwe plannen Yanmar Stadion

Op 13 november stond er weer ambassadeursavond op het programma. De club maakten bekend dat Almere City FC in de winterstop op trainingskamp gaat van 3 tot 8 januari in Athene. Daarin zal de ploeg een oefenwedstrijd spelen tegen AEK Athene. Ook werd bekend dat Ally de Aap op tour ging met rapper Leafs. En de nieuwe plannen voor de uitbreiding van het Yanmar Stadion aankomende zomer werden getoond aan de aanwezige supporters. De club bekijkt of het mogelijk is om het Yanmar Stadion aankomende zomer in één keer uit te breiden naar 4900 tot 5700 stoeltjes.

Foto: Almere City Fans

Geen beste weken voor City

Op zaterdag 17 november verloor Almere City FC met 2-0 van Top Oss, een week later werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Dordrecht, Almere City FC eindigde deze wedstrijd met 10 man en ook Santoni werd naar de tribune gestuurd maar mocht een week later wel plaats nemen op de bank tegen Telstar, en ook de wedstrijd werd niet gewonnen. Het duel eindigde in 1-1.

december

Dieptepunt in Rotterdam

7 december 2018 was toch wel het dieptepunt van de eerste seizoenshelft. In Rotterdam verloor Almere City FC met maarliefst 6-1 van Sparta Rotterdam en zakte daardoor nog verder weg uit de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Foto: AlmereCityFans

Geen winst tegen Belofteteams

Almere City FC sloot 2018 af met twee wedstrijden tegen belofteteams. Op 14 december was Jong Ajax in het Yanmar Stadion de tegenstander. Het was een boeiende wedstrijd om naar te kijken maar uiteindelijk trokken de Amsterdammers aan het langste eind en wonnen met 3-2. Een week later ging City op bezoek in Eindhoven bij Jong PSV. De ploeg van Santoni beleefde een totale off-day en verloor de laatste wedstrijd van 2018 met 5-2.

Van koploper naar tiende

Almere City FC sloot 2018 af op een 10e plaats in de keuken Kampioen Divisie, terwijl het begin oktober nog koploper was. Als Almere City FC mee wil blijven doen bovenin de top van de Keuken Kampioen Divisie zal de ploeg van Michele Santoni 2019 goed moeten beginnen. Op 3 januari reist Almere City FC af richting Griekenland en op 13 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Almere City Fans wenst iedereen een gezellige jaarwisseling en een gezond 2019 toe.