Almere City FC is zondagavond niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Dordrecht. Almere City FC kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd tot 2-2. Maar tot een echte remontada in Dordrecht is het er dus niet van gekomen

De eerste kans van de wedstrijd kwam na ruim 4 minuten spelen op naam van Harrison. Met een mooie actie aan de rechterkant schoot Harrison maar rakelings over het doel van FC Dordrecht. Na ruim 9 minuten spelen moest Woud gestrekt gaan na een schot van Oud-Almere City FC speler Valpoort. Twee minuten later kwam de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie op voorsprong. Valpoort scoorde op aangeven van Dos Santos. Aan het doelpunt zat wel een luchtje want het het leek erop dat Valpoort de bal met de hand naar binnen werkte. In de 25e minuut kreeg City weer een kansje, Bouyaghlafen schoot echter hoog over het doel van FC Dordrecht. 10 minuten later kwam de thuisploeg weer met een mogelijkheid nadat Hammouti de bal inleverde bij Valpoort. Laatsgenoemde zag zijn schot door Woud worden gekeerd. 8 minuten voor rust scoorde FC Dordrecht de 2-0 binnen na een prima counter van de thuisploeg. Woud was kansloos op het schot van Dos Santos. In de 43e minuut kreeg Almere City FC een goede mogelijkheid om de score te verkleinen, een schot van Verheydt ging via een verdediger achter het doel. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Almere City FC wel terug in de wedstrijd. Balker kopte de bal in het doel en bracht zo de stand terug tot 2-1. er werd meteen afgefloten voor rust.

In de tweede helft kwam de eerste grote kans pas na 57 minuten, voor Almere City FC betekende dit de gelijkmaker. Thomas Verheydt kopte de bal over de doelman heen in het doel. Nog geen minuut later kreeg Verheydt zelfs de kans op de 2-3 maar nu zat de doelman van FC Dordrecht wel goed op te letten. Almere City FC begon er in te geloven. Want Sorensen legde in de 61e minuut de bal terug op Verheydt die vervolgens tegen doelman Swolfs schoot. Almere City FC moest opletten voor de counter van FC Dordrecht. In de 70e minuut stond Woud goed op te letten na een uitbraak van de thuisploeg. 10 minuten voor het einde was het weer Verheydt die de 2-3 op de schoen had maar nu stond er een verdediger op te letten. Twee minuten voor het einde was het Agrafiotis die FC Dordrecht bijna op voorsprong schoot maar met een prima reflex voorkwam Woud een treffer. Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk waardoor FC Dordrecht en Almere City FC de punten verdelen.

Aankomende vrijdag speelt Almere City FC thuis in het eigen Yanmar Stadion. Om 21:00 uur is koploper NAC Breda de tegenstander.

FC Dordrecht
2 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie