Het is Almere City FC vanavond niet gelukt de koppositie te heroveren. In Stadion de Vliert kwam het elftal van Tobiasen niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch.

Almere City begon uitstekend aan de wedstrijd en domineerde op het kunstgrasveld van Den Bosch. Het was dan ook niet verrassend dat de Almeerders op een 0-1 voorsprong kwamen. Na een kwartier spelen kopt Bouyaghlafen, vorig seizoen nog speler van FC Den Bosch, de voorzet van Hammouti prachtig binnen. Doelman Van der Steen kon er niet meer bij en Almere op een verdiende voorsprong.

Daarna veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker in het voordeel van Den Bosch. Almere had na de goal nog wel het overwicht, en ook de kansen op de 0-2, maar FC Den Bosch kwam steeds meer in het spel voor. Na de vroege wissel van Den Bosch in de 28e minuut begon Den Bosch steeds meer naar voren te drukken. Het zorgde voor een paar kansjes aan Bossche zijde. Op slag van rust had het echter ook zomaar 0-2 kunnen staan, want Almere deed nog altijd gewoon mee. Na een snelle aanval en een goede steekpass naar Ahannach staat de aanvallende middenvelder tegenover doelman Van der Steen. Met een lobje verschalkt hij de doelman maar verdediger Sturing kan de bal nog net voor de doellijn wegwerken.

De eerste helft eindigde met een enorme kans voor Almere City, de tweede helft begon met een doelpunt van FC Den Bosch. Na een aanval van Den Bosch waarin de bal snel rond ging was het uiteindelijk Mulders die de bal inschiet. Via Helstrup gaat de bal dan ook nog eens het doel in voor de 1-1. Almere City had dan nog bijna 40 minuten om op zoek te gaan naar de 1-2, maar het tempo van City was te laag om Den Bosch te verrassen. Ook het inbrengen van Verheydt, Sorensen maakte zijn debuut en begon aan de wedstrijd als vervanger van Verheydt die na de wedstijd tegen Roda JC wat lichte pijntjes had, bracht geen verandering. Echt gevaarlijk kon Almere City dan ook niet worden. FC Den Bosch troefte Almere City op strijd af, maar ook zij kwamen niet meer tot grote mogelijkheden.

De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel. Hoewel gezien het spelbeeld geheel terecht, toch een teleurstellend resultaat voor Almere City FC. Na 5 gewonnen wedstrijden op rij is er nu weer een keertje gelijk gespeeld. Vooral de tweede helft deed denken aan de laatste keer dat we gelijk speelde, in de openingswedstrijd thuis tegen MVV. Het tempo lag te laag, er werd geen druk naar voren meer uitgeoefend en ook de creativiteit en strijd die Almere al wel vaak heeft laten zien dit seizoen waren niet op te brengen. Wel is Almere City nog altijd ongeslagen en blijft het op de 2e plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zondag is alweer de volgende wedstrijd en daarmee de kans om het winnende gevoel weer op te pakken. Om 20:00 word er dan gespeeld in Dordrecht tegen de plaatselijke FC.

FC Den Bosch
1 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie