Joshua Zimmerman heeft zijn eerste profcontract bij de club getekend. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 2022 aan Almere City FC bindt.

De 18 jarige aanvaller speelt al sinds zijn 10e in de jeugdopleiding en promoveerde afgelopen seizoen met onder 19 naar de Eredivisie. Daar werd die al gezien als absolute smaakmaker van het elftal.

Komend seizoen zal Zimmerman zijn wedstrijden vooral gaan spelen in de Derde Divisie met Jong Almere City FC. Zijn doel is echter om te debuteren in het eerste elftal, zo laat hij weten op website van Almere City: “Het is heel mooi om mijn eerste profcontract te tekenen bij de club waar ik al van kleins af aan voetbal. Ik heb hier hard voor gewerkt en het voelt top. Via Jong Almere City FC wil ik definitief de stap maken naar de A-selectie. Mijn doel is om mijn debuut te maken in de hoofdmacht en van waarde te zijn voor de ploeg.”.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag Zimmerman al ruiken aan het echte werk, hij traint momenteel mee met het eerste elftal en heeft in de oefenwedstrijden al zijn aantreden gemaakt. Vooral in het eerste kwartier tegen ASC Waterwijk viel hij al in positieve zin op. Neem daarbij het feit dat de club gelooft in zijn talenten en de afgelopen jaren meermaals spelers uit de jeugdopleiding hun debuut hebben gemaakt en zijn doorgebroken en wellicht wordt het doel van Zimmerman sneller werkelijkheid dan hij zelf denkt.

Foto: AlmereCityFans