Daar zit ik dan, met de laptop op schoot eigenlijk meer doelloos voor mij uit te staren, dan echt wat aan het schrijven. Deze website onderhouden wij met verschillende supporters, maar vandaag had ik weer de eer om wat op “papier” te zetten over de wedstrijd van gisteren.

En ja, dat is nogal lastig, want we mochten het stadion weer niet in van Mark en Hugo en dus waren wij weer overgeleverd aan het schakel kanaal van onze Amerikaanse TV vrienden. Allereerst wil ik even wat kwijt over dat wij niet het stadion in mogen. Begrijp mij niet verkeerd, ik neem het Corona virus zeer serieus, heb netjes mijn vaccinatie’s gehaald en probeer mij zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden. Een van de nieuwe maatregelen is dus het leeg houden van stadions. Uit onderzoeken is toch wel gebleken dat de besmettingen niet plaats vinden in het voetbal stadion als er “3G” gehanteerd wordt. Maar de nieuwe regels zijn momenteel erg bijzonder te noemen: Wel naar het museum, maar niet in de openlucht naar het stadion. Wel naar een theater voorstelling binnen in een zaal met vele anderen, maar niet in de openlucht naar het stadion. Wel tot 8 uur je lam kunnen zuipen in de kroeg, maar niet in de openlucht naar het stadion… Het is zo krom als het maar kan zijn. Voetbal(supporters) de schuld geven is altijd al de makkelijkste weg geweest van de overheid. En wij zijn opnieuw het slachtoffer van een toch al falend overheidsbeleid. Maar goed, laat ik maar niet teveel hier over uitweiden. Het hele corona debat zorgt al genoeg voor tweedeling in de samenleving en wij willen uiteindelijk gewoon onze club kunnen zien, daar gaat het hier om, op deze website.

De wedstrijd kijken dan, dat moet dan maar thuis, alleen op de bank of in kleine groepjes met vrienden. In mijn geval dat laatste. Toch nog even de gezelligheid onder genot van een biertje. Om iets van de wedstrijd te kunnen zien, zijn wij dus overgeleverd aan de sportzender ESPN. Een zender waar je betaald als consument om voetbal te kunnen kijken. Helemaal extra belangrijk als een stadion bezoek er niet inzit. Maar blijkbaar gaat het ESPN vooral om geld, geld en geld. Twee wedstrijden werden door ESPN live uitgezonden. Ook NAC was live te zien, omdat de hoofdsponsor hier extra voor heeft betaald (€ 7.500,-) en de rest mocht het doen met het schakelkanaal. Nu staat onze club er momenteel niet echt best voor op de ranglijst, dus kan je zelfs op het schakelkanaal niet veel beeld tijd verwachten. De club zelf had een radio stream online via Youtube, zodat wij alsnog de wedstrijd konden volgen. Maar hier werd van alles besproken, behalve wat er op het veld gebeurde, dus hadden wij dit maar afgezet. Leuk bedacht, maar de uitvoering was niet geweldig. Misschien lag dit ook aan de wedstrijd zelf. De paar korte beelden die wij door kregen vanuit ESPN, lieten nou niet echt geweldig voetbal zien. Fouten in de verdediging, MVV dat een doelpunt maakt uit de counter, gemiste strafschop die echt beroerd werd ingeschoten en vervolgens weer een verdediger die de bal zo weg geeft aan MVV op eigen helft, waar de 0-2 uit komt en dat vervolgens een “foutje” noemt bij Omroep Flevoland. Daar hebben wij het deze avond dan maar mee moeten doen.

Het opvallendste deze avond: onze trainer die na de wedstrijd tegen ESPN zegt, dat het wel op sabotage lijkt. En ik kan hem hier alleen maar gelijk in geven. Van het spel dat wij hebben gezien, zagen wij dat de jongens er eigenlijk geen zin in hadden. Vervolgens zijn er online dan ook nog mensen die dan posten “Verbeek Out” hier ben ik het niet mee eens. Als trainer kan je trainen wat je wilt, schreeuwen wat je wilt, coachen wat je wilt, maar als je spelers zulke fouten maken, kan je als trainer ook niks meer. Dit ligt echt aan de spelers zelf, die niet aan het vechten waren om te winnen. Dan nog even terug naar de “sabotage”. Je zou bijna totaal denken dat het dan niet goed gaat tussen de trainer en de spelers, met als gevolg dat vaak de trainer dan het veld mag ruimen. Maar in mijn ogen kan Verbeek hier niks aan doen en moeten de spelers is gaan doen waarvoor ze betaald worden en als ze niet beter kunnen dan dit, vecht dan tenminste tot het laatste moment, maar ook dat is niet te zien. Een taak aan vriendje Jacobs om is een hartig woordje te spreken met de spelers die ons shirt aan het dragen zijn. En als de club nu weer besluit om een trainer te ontslaan (dat zal dan sinds 2005 de 9e trainer worden die op straat wordt gezet), dan mag de RvC van de club en Technisch Manager Teun Jacobs is goed naar hun zelf gaan kijken of dit nu echt werkt. Want we beginnen meer op een gemiddelde zandbak club te lijken, die de trainers na elke tegenslag er meteen uit gooien. Niemand wil hier straks nog werkzaam zijn, spelers willen straks niet meer naar onze club komen en zo zakken wij straks steeds verder weg, terug naar waar we vandaan komen.

Zo, al de frustratie is er weer even uit. Laat de club nu dus eerst beginnen, om niet de trainer te ontslaan. Maar zelf even goed te reflecteren wat er nu fout gaat en bij wie. Hopen op dat het seizoen vanzelf om kantelt en anders dit seizoen maar als verloren beschouwen. Verder bouwen met al de goede spelers die momenteel doorstromen vanuit de jeugd en de jongens die er geen zin meer in hebben gewoon lekker op de tribune laten plaats nemen. Liever onderaan met jongens die er echt voor vechten, dan spelers die met hangende schouders over het veld lopen.

Maandag 29 november, dan pas speelt City de volgende wedstrijd. Uit tegen FC Emmen, met de hoop dat wij dan nu wel op TV zijn. Voorlopig zijn wij nog niet in het stadion en zullen wij u jammer genoeg dus niet kunnen voorzien van volledige wedstrijdverslagen en foto’s.

Nu is het tijd om de laptop uit te zetten, iedereen een fijn weekend en tot in het stadion, wanneer dat ook mag zijn.

Almere City FC
0 – 2
MVV Maastricht
Eerste Divisie