Veel supportersgroeperingen zijn afgelopen week naar buiten gekomen met een statement omtrent de nieuwe speeltijden voor het aankomende seizoen. “Allemaal voor wat commerciële belangen en niet denkend aan de (uit)supporter.‬” aldus de supporters groepen.

‪Het land van voetbal!‬

“In het land van voetbal leefden voetbalsupporters en voetbalclubs altijd op goede voet samen. Supporters gingen massaal naar het stadion, dronken daar samen een biertje en zongen zij aan zij voor hun club. Wedstrijden werden gespeeld op tijden die voor supporters prettig waren, dus reisden zij het hele land door voor hun club. Voetbalclubs waren blij met de support en de financiële bijdrage van deze supporters.

Het coronavirus leek het land van voetbal stil te zetten, maar ondanks een gebrek aan uitzicht op het volgende stadionbezoek hebben voetbalsupporters zich van hun beste kant laten zien. Zorghelden en minderbedeelden zijn ondersteund, seizoenkaarten massaal verlengd en van compensatie voor de misgelopen wedstrijden is afgezien om de clubs te steunen. Clubs bejubelden hun supporters, zoals het in het land van voetbal hoort!

Echter…

Achter de schermen wordt het land van voetbal bedreigd door commerciële belangen. De coronatijd is door FOX en de KNVB stilzwijgend gebruikt om een nieuwe speelagenda door te drukken. Deze speelagenda omvat een vaste zondagsavondwedstrijd, terwijl de prettige zaterdagavond 19:45 uur is afgeschaft. Wat volgt? De Eerste Divisie heeft al gevoeld dat zelfs de beruchte maandagavond geen brug te ver is…

Dit is niet uit te leggen in het land van voetbal! Niet aan de clubs, die voor volle stadions en uitvakken willen spelen en niet aan de supporters, voor sommigen van wie het nu onmogelijk gaat worden om hun club wekelijks te volgen!

In het land van voetbal spelen we vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag, niet op zondag avond en al helemaal niet doordeweeks!

FOOTBALL WITHOUT FANS IS NOTHING”