Almere City heeft het koploper PSV Eindhoven lastig gemaakt in het Phillips Stadion. Met lekker fel spel en een gedegen plan kwam het voor de dag in Brabant. Uiteindelijk leverde het vooral complimenten op maar geen punten, het werd na het goede spel alsnog 2-0 voor PSV.

Het was een lange dag voor de 513 supporters die de reis naar Eindhoven zouden afleggen om het team te steunen op bezoek bij de koploper. Al om 3 werd er in de bussen gestapt maar teleurgesteld zouden ze niet worden bij de Boeren. Waar iedereen Almere City compleet kansloos achtten en de telramen al uit het stof waren gehaald bleek het Almere City dat brutaal en met lekker veel inzet zou gaan voetballen.

Die inzet waar het team van Alex Pastoor om bekend staat hadden we al een aantal wedstrijden niet gezien maar kwam, samen met een gecoördineerd verdedigingsplan, al snel aan het licht. Almere kwam niet om zoals veel voorgangers dit seizoen gewillig naar de slachtbank te worden geleid maar wilde gaan voetballen. Op een kans voor Lozano na lukte het Almere City dan ook om PSV van het doel van Bakker weg te houden. En ook Bakayoko stuitte op Bakker. Daartegenover stond vooral dat Cathline er een aantal keren vandoor kon gaan, maar te vaak niet durfde, te weinig aansluiting vond of tegen een verdediger botste waardoor het achterin goed stond van Almere maar voorin te weinig druk naar voren was. Uit een hoekschop kon toch wel de 0-1 gemaakt worden, Jacobs stond geheel vrij en kopte de bal richting doel maar ook de keeper van PSV hield stand.

Vlak voor rust stond de restverdediging voor het eerst niet helemaal goed waardoor PSV over de, voor Almere, rechtse kant kon doorbreken. De lage voorzet was prooi voor Luuk De Jong die niet gedekt word en daarmee de openingstreffer kon maken.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. PSV had het lastig tegen Almere en ook de mogelijkheden op kansen waren er, maar het omzetten naar een echte kans ontbrak voorin te vaak. Als Mbe Soh dan naar de grond duikt om een schot van Lozano te stoppen en deze met zijn handen stopt is de 2-0 die daarop volgt uit de penalty de doodsteek voor de Almeerse hoop op een stunt in Eindhoven. Echt een grote kans voor Almere kwam er uiteindelijk nog wel. De van PSV gehuurde Van Duiven werd met een slim balletje van Akujobi (die gelukkig weer van zijn blessure terugkeerde) richting de doelman gestuurd maar deze kwam te goed zijn doel uit om tot scoren te komen.

En zo krijgt Almere City de complimenten. Ook al zijn er ook genoeg van PSV die vinden dat Almere City te hard speelt, maar in de Eredivisie speel je niet bij de F-jes. Ondanks dat het alleen bij de complimenten is gebleven is deze wedstrijd wel een opsteker voor Almere City. Na 2 hele tamme wedstrijden tegen Fortuna Sittard is weer te zien wat het eigenwijze elftal van Pastoor op de mat kan leggen. Waar bijna heel Nederland een flinke nederlaag had verwacht liet City dus wederom zien niet naar de Eredivisie te zijn gekomen als toeschouwers.

De punten die Almere nog zeker wel nodig heeft op de ranglijst kunnen vrijdag weer gehaald worden. Dan komt concurrent Excelsior op bezoek in het Yanmar Stadion. Met de inzet van deze wedstrijd en hoe Almere eerder dit seizoen speelde in Rotterdam ligt er een mooie wedstrijd in het vooruitzicht!

PSV Eindhoven
2 – 0
Almere City FC
Eredivisie