Almere City FC is al jaren aan de weg aan het timmeren, met investeringen rondom het stadion, investeringen in de jeugdopleiding, het uitbreiden van de businessclub met als gevolg ook betere resultaten op het veld. Dat is Almeerders (en omgeving) niet onopgemerkt gebleven. Het stadion raakt steeds voller en voller!

Het afgelopen seizoen kwamen er maar liefst 39% meer toeschouwers een wedstrijd kijken in het Yanmar Stadion dan tijdens het seizoen 2017/2018. In totaal vonden 43.000 supporters de weg naar het stadion. Dit komt neer op een gemiddelde van 2.309 suppoters per wedstrijd. Bij 9 wedstrijden konden de kassa’s dicht omdat de wedstrijd uitverkocht was.

Almere City FC heeft hiermee een bezettingsgraad van 87.5%, de hoogste van de hele competitie.

Het is dan ook hoog tijd om de capaciteit van het stadion uit te breiden, en dat gaat dan ook komende zomer gebeuren. De tribune met de vakken E en F gaan dan naar de vlakte en een nieuwe hoofdtribune zal op die plek verrijzen. Ook de rest van het stadion gaat op de schop en uiteindelijk zal dit een vernieuwd Yanmar Stadion opleveren met een capaciteit van 4.501. Voor de playoffs zijn er noodtribunes gebouwd om alvast de capaciteit te verhogen. Tijdens de playoffs kunnen ongeveer 3400 supporters aanwezig zijn bij de wedstrijden.

De eerste thuiswedstrijd in de playoffs is volgende week dinsdag om 20:45 tegen Cambuur Leeuwarden. De vrije verkoop is inmiddels gestart! Informatie over de ticketverkoop vind je hier.