Almere City FC heeft zich versterkt met de Duitser Steve Tunga. De 23 jarige middenvelder komt over van Borussia Dortmund waar hij speelde in Borussia Dortmund II wat uitkomt in de Regionalliga West, het 4e niveau van Duitsland.

Steve Tunga is een 23 jarige Duitse middenvelder die afgelopen seizoen 18 keer speelde voor de Duitsers. daarvoor kwam Tunga uit voor Wattenscheid 09, RW Oberhausen en VFL Bochum waar hij de jeugdopleiding doorliep.

,,Ik heb een fantastische periode gehad bij Borussia Dortmund, maar nu is het tijd voor nieuwe stap”, reageert Tunga. ,,Het plan en de visie van Almere City FC spreken mij enorm aan. Deze club wil naar de Eredivisie en ik ga er alles aan doen om dat doel met mijn ploeggenoten te verwezenlijken. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan.” verteld hij op de officiële clubwebsite.

Steve Tunga tekent een contract voor twee seizoenen in het Yanmar Stadion. Tunga is alweer de vijfde aanwinst deze zomer voor Almere City FC.