Het is inmiddels ruim een week geleden dat Gertjan Verbeek dat Almere City FC en de trainer hun samenwerking beëindigde. In meerdere media werd al bekend dat de club op korte termijn graag een opvolger aanzich wil binden om in ieder geval dit seizoen af te maken. Technisch Manager Teun Jacobs gaf al aan dat de sollicitaties al snel binnen vlogen. Het is dan ook geen wonder dat de geruchtenmolen inmiddels op volle toeren draait.

Hans de Koning

De eerste trainer die inmiddels een aantal keren voorbij is gekomen, zowel bij VI als in De Telegraaf word hij genoemd als een trainer die hoog op het lijstje staat om aan de slag te gaan in Almere. De 61 jarige oud doelman van AZ en Twente kwam ook de afgelopen jaren ook al enkele malen voorbij in de geruchtenlijstjes van trainers die in Almere aan de slag gaan. De Rotterdammer is in ieder geval vrij nadat hij vorig jaar zomer bij VVV Venlo vertrok. Met getrainde clubs als Fortuna Sittard, FC Dordrecht, TOP Oss, AGOVV, Helmond Sport en FC Volendam is hij ook goed bekend met de Keuken Kampioen Divisie.

Maurice Steijn

Een andere naam die regelmatig voorbij komt en waarvan De Telegraaf durft te melden dat Almere City op hem aast is Maurice Steijn. De geboren Hagenees zit sinds de zomer zonder club, nadat hij met veel ophef om veiligheidsredenen moest vertrekken bij NAC Breda. Het boterde daar absoluut niet met technisch directeur Ton Lokhoff waardoor er een giftige werkrelatie ontstond. Ook keerde de supporters zich fel tegen Steijn, die met NAC vorig seizoen nog de finale van de play-offs wist te halen. Hoe dan ook, Steijn heeft even afstand genomen van voetbal en meld tegenover de VI wel oren te hebben naar het trainersschap van Almere City FC: “Een openhartige Maurice Steijn over onder meer zijn vertrek bij NAC Breda en de rust die hij daarna bewust pakte. Inmiddels staat hij weer open voor een nieuwe uitdaging. ‘Als Almere City belt, dan neem ik op.”

Adrie Poldervaart of toch iemand anders

Een wat meer verrassende naam die rondgaat is Adrie Poldervaart. De assistent trainer van Danny Buijs bij FC Groningen was afgelopen zomer al rond met De Graafschap om daar hoofdtrainer te worden. Poldervaart wilde dat ook dolgraag, maar mocht uiteindelijk niet vertrekken van FC Groningen. Bij de supporters van Almere City FC op social media galmt de naam in positieve zin rond, veel zien hem wel zitten als opvolger van Verbeek en ook in de VI komt zijn naam voorbij.

Wie het gaat worden zal nog even afwachten zijn “zo snel als het kan, zo langzaam als het moet” zijn de inmiddels bekende woorden van Teun Jacobs. De gesprekken met mogelijke kandidaten zijn deze week in ieder geval in volle gang. Wellicht dat het proces versneld uitgevoerd kan worden aangezien deze exercitie 5 maanden geleden ook al heeft plaatsgevonden en de club inmiddels wel wat ervaring heeft opgebouwd in sollicitatie rondes met nieuwe hoofdtrainers. Ondertussen word er onder de supporters en in de media lekker op los gespeculeerd!