Wedstrijden zijn er niet, trainingen zijn allemaal afgelast en de komende tijd zitten we allemaal thuis. Iedereen probeert er het beste van te maken en dus starten wij vandaag een nieuwe reeks voor de komende tijd om er ook wat van te maken: #StayAtHome. Zolang we thuis moeten blijven gaan we wekelijks een (zo positief mogelijk) overzicht maken met wat spelers, werknemers en natuurlijk supporters van Almere City FC hebben gedaan. Er gebeuren ook nu namelijk genoeg leuke en positieve dingen op en rondom de club, die verdienen ook een spotlight! Daarbij mogen jullie ook inzendingen insturen! Heb jij thuis een mooie Almere City tekening gemaakt, de Champions League gewonnen met Almere City FC in Football Manager, je woonkamer versiert met Almere City (Fans) Sjaals of bijvoorbeeld een nieuw clublied geschreven?! laat het ons weten via de social media kanalen of info@almerecityfans.nl!

Steunbetuigingen voor de zorg

Uiteraard kunnen we dit overzicht alleen maar beginnen met de steun richting de zorg. De helden van Nederland zijn druk in de weer en dat word door iedereen gesteund. Dat lieten ook Almeerse supporters de afgelopen week blijken. Het absolute hoogtepunt hiervan was natuurlijk het spandoek van de fanatieke aanhang die normaal gesproken op Vak D staat bij het ziekenhuis heeft opgehangen!

Ook de spelers lieten van zich horen met een filmpje waarin ze duidelijk maken dat we achter de zorgmedewerkers staan!

Op dinsdagavond klapte Nederland massaal uit de deuren en ramen als steunbetuiging. Ally deed uiteraard ook mee:

Jeugdtrainers bezorgen maaltijden bij Flevoziekenhuis

Ook de gehele Almere City Football Academy ligt momenteel stil, maar dat betekend niet dat iedereen stil staat. Academy partner en naamgever Loogman Carwash heeft Almere City benaderd met het idee maaltijden te bezorgen bij het ziekenhuis. Via Patrick Posthuma zijn de jeugdtrainers Lorenzo Philippi en Marciano Nonneman hiermee aan de slag gegaan! Zij hebben Loogman Carwash en het Flevoziekenhuis met elkaar in contact gebracht en zijn vandaag 50 maaltijden bezorgt bij het ziekenhuis in Almere. De komende tijd worden er dagelijks 50 maaltijden bezorgt aan mensen die het momenteel goed kunnen gebruiken.

Vanmiddag was Loogman Carwash te gast bij 100% NL op de radio om dit initiatief te bespreken! Ook roepen zij op om te laten weten bij wie zij de maaltijden kunnen brengen. Ken je iemand die het hard nodig heeft of gewoon echt heel erg verdiend? Laat het Loogman weten door een mailtje te sturen naar rechtuithethart@loogman.nl! Luister hieronder het geluidsfragment terug.

Loogman Carwash op de radio bij 100% NL over de maaltijden actie. Rechten: 100% NL

#StayAtHomeChallenge : Knikkerbaan van Kaandorp en Ally houdt hoog met toiletrol

Om jezelf thuis een beetje te vermaken is de #StayAtHomeChallenge in het leven geroepen. Onze buitenspeler Mees Kaandorp nam deze challenge met beide handen aan en tilde het naar een hoger niveau. Hij maakte van zijn trappengat een heuse knikkerbaan waarbij een pingpongballetje de baan aflegt om uiteindelijk netjes in het netje te eindigen.

Ook Ally de Aap houdt zich aan de zelfisolatie en heeft zich dan ook gewaagd aan de challenge, hij is bezig met het hooghouden van een toiletrol op de wc. Het visdraadje zien we maar even door de vingers ๐Ÿ™ˆ. We zijn benieuwd wie komende week de challenge oppakt!

Nieuw grasveld en Grote Schoonmaak

Niet iedereen zit thuis, zo gaat het werk in het Yanmar Stadion vooralsnog door. Zo werd het veld afgelopen week voorzien van de nieuwe grasmat!

Fotos: Almere City Fans (klik op de afbeelding voor een grotere foto)

Op kantoor is het wel rustig, aangezien vrijwel iedereen thuis werkt. Een mooi moment dus voor de grote schoonmaak, zo was te zien op het twitteraccount van Manager Algemene Zaken Dirk van der Pool!

Match-nee!

Afgelopen vrijdag zou normaal gesproken de wedstrijd in Volendam tegen de plaatselijke FC gespeeld worden maar in plaats van Matchday was het Match-nee. Ter vervanging van de geannuleerde wedstrijd zond Almere City FC op youtube de thuiswedstrijd tegen Het Andere Oranje van eerder dit seizoen in zijn geheel uit op youtube. Of ze komende zondag weer hetzelfde doen en dan de uitwedstrijd bij Excelsior van eerder dit seizoen uitzenden is nog niet bekend, maar de wedstrijd tegen Volendam is nog in zijn geheel te bekijken op het kanaal van Almere City FC.

Interview Damon Mirani

Afgelopen week verscheen er ook een interview met Mirani op de kanalen van de club. De aanvoerder legt uit hoe het is om thuis te zitten en ook dit interview is natuurlijk gedaan via videobellen. Bekijk het interview hieronder terug:

Hiermee sluiten we het overzicht van de eerste week af en hebben we vandaag al mooie voorbeelden gezien voor het volgende overzicht. We gaan proberen dit rubriek elke zondagavond om 20:00 te posten maar zoals je vandaag al meteen hebt gemerkt gaat niet alles zoals gepland in deze tijd. Hoe dan ook, tot de volgende #StayAtHome, wie weet met jullie inzendingen!