Voor het eerst in de geschiedenis moesten sommige supporters hun wekker zetten voor een wedstrijd van Almere City. Om 12:15 uur werd er namelijk al afgetrapt op Woudestein voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. Dat met name de verdedigers bij beide partijen ook nog niet wakker waren, zorgde voor een zeer vermakelijk en spectaculair duel met een eindstand van 4-6(!). Voor Almere City ook meteen de eerste keer dat er gewonnen werd op bezoek bij Excelsior.

Waar vorige week de aanvallers het lieten afweten in het tamelijk saaie duel tegen MVV, was er dit keer totaal geen sprake van verdedigen en waren juist de aanvallers van beide partijen op schot. Al na 3 minuten opende Almere City de score met een doelpunt van Verheydt na een perfecte voorzet van Lesquoy. Zoals gezegd was het een spectaculaire eerste helft en die toon werd direct gezet, want 2 minuten na de openingstreffer wist ook Excelsior het doel al te vinden. Niemeijer omspeelt Mirani in de 16 en schoot de bal door de benen van doelman Woud het doel in.

Voor Excelsior een teken om de wedstrijd onder controle te krijgen. Dat resulteerde na ruim een kwartier spelen ook in de voorsprong van de Rotterdammers en snel daarna zelfs de 3-1. Binnen 2 minuten maakte ร“marsson zowel de 2-1 als de 3-1. Wat Excelsior kan, dat kunnen wij ook, zullen de spelers van Almere City gedacht hebben. Want City wist in 2 minuten tijd ook 2 keer te scoren. De aansluitingstreffer viel in de 24e minuut uit een hoekschop waarbij Hammouti met zijn hoofd de bal in het doel knikte. Daarna maakte Excelsior een enorme fout door de bal blind in de voeten van Margaritha te spelen. De buitenspeler, die vorige week goed inviel, mocht vandaag in de basis beginnen en bekroonde dat met de gelijkmaker door de bal op afstand goed te plaatsen. Zo was het na 25 minuten spelen op Woudestein al 3-3. Beroerd verdedigen, maar vermakelijk voor de toeschouwers. Excelsior wist ondertussen ook nog eens de paal en de lat te raken maar het was andermaal Thomas Verheydt die het 7e en laatste doelpunt in de eerste helft wist te maken. De doelman van Excelsior kon bij een schot van Alhaft niks anders doen dan toekijken hoe de bal uiteen spat op de paal. Bij de rebound was Verheydt als enige speler scherp en kopte hij via de keeper de 3-4 binnen.

In de tweede helft duurde het lang voordat het weer spectaculair zou worden. Verheydt kreeg in de 69e minuut een dot van een kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar de spits kopte naast. Een aantal wissels later, met Goselink voor Margaritha en Harrison voor Ahannach, en de klok die langzaam wegtikte, werd het spannend op Woudestein. De thuisploeg kreeg meer de bal en speelde sneller naar het doel van Almere City. Almere loste dat op met een aantal harde maar nodige overtredingen. Excelsior kwam dan ook niet tot grote kansen, waar Almere City dat met Harrison wel kwam. De spits speelde zich vrij in de 16 en legde de bal breed voor Emmers. De Belg won de sprint met de Excelsior verdediger om de laatste tik te geven aan de bal voor de 3-5 in de 86e minuut. Ongekende luxe op Woudestein en de beslissing in de wedstrijd, zou je denken. Maar niets is minder waar in deze knotsgekke wedstrijd, want ook nu duurde het nog geen minuut voor er weer een goal viel. Excelsior vond de aansluiting dankzij de hattrick van de IJslandse spits ร“marsson. Met nog 3 officiรซle minuten te gaan was de spanning dan ook weer volledig terug. Uiteindelijk viel dan nog de beslissing in Almeers voordeel dankzij Tim Receveur, weer een minuut na de goal van de thuisploeg. Met een goed schot bekroonde onze ex-captain zijn succesvolle terugkeer, in zijn eerste officiรซle wedstrijd sinds maart 2019. Hij sleepte op die manier de winst voor Almere City FC binnen.

Zo eindigde het vermakelijke spektakel in 4-6. Een duel waarbij niemand zal hebben genoten van goede verdedigende acties, maar aanvallend was het allemaal veel beter op orde dan vorige week. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Een mooie overwinning dus voor de mannen van Tobiasen. De volgende wedstrijd van Almere City is op dinsdag 15 september in eigen huis tegen TOP Oss.

S.B.V. Excelsior
4 – 6
Almere City FC
Eerste Divisie
S.B.V. Excelsior
4 – 6
Almere City FC
Eerste Divisie
Eerste DivisieSpeelronde 2
zondag 06-09-2020, 12:15
Van Donge & De Roo Stadion