Terwijl Nederland dinsdag gebukt ging onder de Spaanse hitte maakte Almere City FC bekend dat het de Spaanse verdediger Manel Royo transfervrij overneemt van UE Costa Brava voorheen ook bekend als UE Llagostera. Royo tekent een contract voor twee seizoenen in Almere.

Manel Royo is een 28-jarige verdediger die transfervrij overkomt van UE Costa Brava dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Primera Division RFEF, Het derde niveau in Spanje. Vorig seizoen speelde Manel Royo nog 35 wedstrijden voor de club die toen nog onder de naam UE Llagostera uitkwam. Royo kan uit de voeten als linksback maar ook als centrale verdediger.

De geboren Spanjaard speelde in het verleden o.a. bij Real Valladolid B en Espanyol B. In de jeugd kwam hij uit voor Villarreal O19. Ook had hij een uitstap gemaakt naar FK Teplice uit Tsjechie.

“In gesprekken met de trainer en de technisch manager zijn de ambities van de club mij duidelijk geworden. Het verhaal van Almere City FC spreekt mij erg aan. Bovendien heb ik bijzondere verhalen gehoord over de Nederlandse competitie van diverse landgenoten. Het belooft de meest spannende Keuken Kampioen Divisie-editie in jaren te worden.” aldus Manel Royo op de website van Almere City FC.

De 28-jarige Spanjaard tekent een contract voor twee seizoenen in de polder.