Joshua Smits blijft nog een jaar bij Almere City FC. Zijn contract, dat komende zomer zou aflopen, is met een jaar verlengd! Hierdoor blijft hij tot de zomer van 2021 onder contract in Almere.

De doelman maakte in de winterstop van 2018 de overstap van N.E.C. naar Almere City FC. Flink blessureleed en veel pech, hij brak zowel zijn linker als zijn rechterarm en liep een vervelende knieblessure op, zorgde ervoor dat hij pas dit seizoen zijn debuut kon maken onder de lat van Almere City FC. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basiself van Robert Molenaar.

Het vertrouwen dat de club in Smits had gedurende zijn blessureperiode en de afgelopen periode geeft Smits een goed gevoel, zo verteld hij op de website van Almere City FC: “De eerste anderhalf jaar bij Almere City FC waren voor mij vanzelfsprekend lastig. Door verschillende blessures kon ik niet laten zien waar ik voor gekomen ben. Toch heeft de club altijd vertrouwen in mij gehouden en mij ook goed geholpen bij mijn revalidatie. Daar ben ik dankbaar voor. Het was al mooi om mijn eerste contract hier te tekenen, maar nu ik eindelijk blessurevrij ben en wekelijks speel, is het gevoel nog beter. Ik ben op de juiste weg en wil die lijn doortrekken. Voor mij is het nu belangrijk om fit te blijven en veel te spelen. Dan kan ik tevreden zijn. En met de club is uiteraard het doel om nadrukkelijk stappen te maken richting de Eredivisie.”