De KNVB heeft vandaag tijdens de bondsvergadering besloten dat er vanaf volgend seizoen geen beloftenelftallen meer in de Derde Divisie actief zullen zijn. Dat is slecht nieuws voor Jong Almere City FC, dat momenteel uitkomt op het vierde niveau van Nederland.

Daartegenover staat dat de KNVB een aparte beloftencompetitie voor elftallen tot 21 jaar zal opstarten. De kampioen hiervan kan promoveren naar de Tweede Divisie. Ook degraderen vanuit de voetbalpiramide naar de beloftencompetitie is dan mogelijk. Er is besloten dat er in de Eerste Divisie 4 beloftenelftallen actief zullen blijven. In de Tweede Divisie zullen er net als dit seizoen 2 beloftenelftallen meedoen. In de Derde Divisie zullen er dus geen beloftenelftallen meer te vinden blijven. Momenteel spelen zowel Jong Almere City FC (Zaterdag) als Jong ADO Den Haag (Zondag) in deze competitie. De KNVB heeft nog niet bekend gemaakt hoe beloftenelftallen zich kwalificeren voor welke competitie. Of Jong Almere City FC actief blijft in de voetbalpiramide of mee zal moeten doen aan de nieuwe beloftencompetitie is dan ook nog niet geheel duidelijk.

Tevens is er besloten dat tot minimaal het seizoen 2022/2023 amateurclubs niet te heoven promoveren naar de Eerste Divisie. Voor beloftenelftallen komt er vanaf 2021/2022 wel een promotie/degradatieregeling naar de Eerste Divisie. Hoe dit zal worden ingevuld moet de komende tijd bekend worden.