De kersverse trainer van Almere City FC, Gertjan Verbeek, wilde graag Gerald Sibon naar Almere halen als assistent-trainer. De twee trainers werkte eerder samen in Australië en dat beviel toen goed. De oud spits weigerde echter het voorstel.

In de Leeuwarder Courant gaat Sibon in op wat er speelde: “Ik heb met Gertjan de club bezocht en een goed gesprek gevoerd. Maar ik heb bedankt voor de baan. Dat ligt niet aan Almere of Gertjan, integendeel, maar ik heb een andere optie”. De oud spits van onder andere Sheffield Wednesday, PSV en Heerenveen gaat hoogstwaarschijnlijk aan de slag bij Ajax.

Verbeek had hem graag meegenomen naar het Yanmar Stadion, maar is er ook niet al te rouwig om:  “Almere City heeft gelukkig al een uitgebreide staf. Het was mooi geweest als Gerald was meegekomen. We kennen elkaar door en door, weten precies wat we aan elkaar hebben. Dat maakt het makkelijker, bijvoorbeeld om nieuwe trainingsvormen in te voeren. Maar goed, ik stap bij een club binnen die al een goed niveau heeft. Nu is het zaak om dat verder uit te bouwen. Want voor mij is het niet de vraag of, maar wanneer deze club promoveert”

In Almere heeft Verbeek al de beschikking over Jeroen Rijsdijk en Tim Bakens als zijn assistenten. Technisch Manager Teun Jacobs maakte gister tijdens een interview op Omroep Flevoland wel bekend dat er wellicht nog iemand bij de staf komt als daar behoefte aan is.