Almere City FC heeft de derde versterking voor komend seizoen binnen! Ryan Koolwijk heeft bij de club getekend voor één seizoenen. De 34 jarige middenvelder was transfervrij nadat hij ruim een maand geleden zijn contract bij het Tsjechische AS Trenčín liet ontbinden.

De ervaren Koolwijk (ruim 360 wedstrijden in het betaalde voetbal) kwam tot vorig jaar uit in de Eredivisie voor Excelsior waar hij in 2007 ook zijn debuut in het betaald voetbal maakte. Tussendoor heeft hij ook in de Eredivisie gespeeld voor N.E.C. en speelde hij een korte periode voor FC Dordrecht in de Eerste Divisie.

Koolwijk voelt zich naar eigen zeggen top fit en verteld tegenover Almere City FC dat hij uit kijkt naar het komende seizoen: “Almere City FC is ambitieus en ik hoop met de club te gaan strijden om promotie naar de Eredivisie. Ik voel mezelf topfit, heb de nodige ervaring en hoop daarmee het team op sleeptouw te kunnen nemen. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar het gevoel bij Almere City FC was direct goed. We zijn er daardoor vrij snel uitgekomen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging”

Koolwijk is alweer de derde nieuweling in de aankomende selectie voor Ole Tobiasen. Technisch Manager Teun Jacobs presenteerde eerder al buitenspeler Bouyaghlafen en linksback Lesquoy. Koolwijk zal morgen ook te gast zijn in het online supporterscafe!