Ruud Boymans gaat vanaf deze week meetrainen met Almere City FC. De in Born geboren spits is momenteel herstellende van een enkelblessure. Dit deed hij eerder bij Jong FC Utrecht, maar doet de laatste fase bij de club uit Flevoland.

In 2007 maakte Boymans, als speler van Fortuna Sittard, zijn debuut in het betaald voetbal. Daarna speelde hij in Nederland ook nog voor VVV Venlo, AZ Alkmaar, N.E.C. Nijmegen, Willem II en FC Utrecht. Bij deze laatste club scoorde hij in 2 seizoenen 19 goals in 28 wedstrijden. Na zijn goede periode in de Domstad vertrek de spits voor één seizoen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hier speelde hij voor Al Shabab in de VAE Liga.

,,We kennen allemaal de kwaliteiten van Ruud, wanneer hij fit is. Dit heeft hij op het hoogste niveau van Nederland laten zien. Na zijn revalidatie kan hij een grote rol van betekenis voor ons spelen.” Aldus Technisch directeur Robert Maaskant op de officele club site van Almere City FC.

In totaal speelde Boymans 181 wedstrijden in het betaald voetbal sinds 2007 en wist hij 79 keer het doel te vinden. City hoopt hem deze zomer ook definitief aan de club te binden en hoopt daarmee eindelijk een veel scorende spits binnen te halen.