Het is Almere City FC niet gelukt om thuis te winnen van de nummer laatst. FC Dordrecht, dat afgelopen week nog hun coach ontsloeg, ging met een punt naar huis: het werd 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de leden van kidsclub De Eigenwijsjes hun schoen van de middenstip ophalen die goed gevuld is door sinterklaas en zijn pieten. Samen met hulpsint Ally genoten de kinderen van de kadootjes en al het lekkere snoepgoed dat in hun schoenen was beland. 

De verdediging van Dordrecht hield ook wel van kadootjes uitdelen. Al na een kwartier speelt Peijpenburg een veel te korte terugspeelbal naar de keeper. Luckassen zet de doelman goed onder druk en hoewel doelman Janssen eerder is ramt hij de bal vol tegen de spits van Almere City FC aan. De bal beland daardoor snoeihard in het lege doel: 1-0!

Almere City zou de wedstrijd goed onder controle houden tot aan de rust, met nog een kansje voor Van Vlerken om de 2-0 te maken. De bal schiet echter voor langs en dus gingen de mannen rusten met een 1-0 voorsprong.

Hoewel er na rust geen kansen worden gecreërd behoudt Almere City FC de controle over FC Dordrecht dat ook niet gevaarlijk voor het doel van Plattel kan komen. Een verhit opstootje tussen Luckassen en Montsma zorgt voor een enorme kanteling in de wedstrijd. Scheidsrechter Mulder geeft beide heren geel maar nadat beide spelers nog met elkaar blijven praten besluit de arbiter Luckassen zijn 2e gele kaart en dus rood te geven. Voor iedereen onbegrijpelijk waarom Montsma die 2e gele kaart niet kreeg, want die bleef net zo door praten. Een discutabel maar belangrijk moment dus waar scheidsrechter Mulder zich niet goed laat zien. 

De arbiter was hierna dan ook volledig de controle kwijt en werd er een stuk harder gespeeld door de 10 van Almere en de 11 van Dordt. Dit resulteerde in nog eens 5 gele kaarten. Ondertussen kwam FC Dordrecht op 1-1. Een afstandsschot van Zammouri word van richting veranderd en valt over doelman Plattel heen het doel in. Almere City FC moest daarna nog ruim een kwartier het doel verdedigen, maar door de vele overtredingen was er geen sprake meer van een voetbalwedstrijd. Beide kanten konden geen kansen meer creëren.

Vlak voor tijd werd ook Santoni nog met rood de tribune opgestuurd. De trainer gaf bij de 4e official aan dat een vrije trap van Dordrecht op de verkeerde plek werd genomen. De arbitrage was hier niet van gediend en dus kon ook de trainer van Almere City FC vertrekken. 

De 1-1 uitslag betekend duur puntenverlies tegen de nummer laatst. Er hadden goede stappen op de ranglijst genomen kunnen worden, aangezien de concurrentie ook niet kon winnen. Voor nu blijft Almere City FC steken op de 5e plaats met 27 punten, 5 punten achter koplopers Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch