Almere City FC heeft ook de laatste wedstrijd van 2019 gewonnen. Roda JC werd in eigen huis met 2-0 verslagen waardoor Almere City FC het kalenderjaar eindigt met een zegereeks van 3 wedstrijden op rij.

Het is al snel duidelijk dat de overwinningen op TOP Oss en N.E.C. voor vertrouwen hebben gezorgd bij de mannen van Tobiasen. Er wordt meer gecombineerd en ook de spelvreugde lijkt meer en meer terug te komen op het veld bij City. Al snel zorgt dit voor een kans van Venema. Deze gaat er niet in, maar de toon is gezet. Almere is de bovenliggende partij en krijgt via Loen, Hammouti, Verheydt, Bensabouh, Venema en Efmorfidis kansen op de openingstreffer. Daartegenover staan weliswaar ook een paar kansen voor Roda JC. Zo schiet Alberg knap vanuit een moeilijke hoek op het doel van Smits die de bal nog wel kan keren. Met het overwicht van Almere City is het wachten op de 1-0, en die komt dan ook 5 minuten voor rust. Een kleine overtreding op Venema is genoeg voor scheidsrechter Cantineau om Almere een vrije trap te geven net buiten de 16. Dan gaat natuurlijk niemand anders dan Youri Loen achter de bal staan. Die krult hem geweldig over de muur in de hoek waardoor doelman Muyters van Roda kansloos is: 1-0.

Na rust werd het een haat liefde verhouding tussen Youri Loen en hoekschoppen. De eerste daarvan, zo’n 5 minuten na rust, draait goed in en spat uiteen op de lat. Roda JC krijgt inmiddels een goede mogelijkheid, wederom via Alberg. Hij kan uithalen maar raakt de bal niet heel lekker waardoor die in de handen van Smits stuiterd. Niet veel later verdubbeld Almere City de score. Venema aarzelt niet en schiet de bal hard diagonaal de hoek in voor de 2-0. Een voorsprong die de genadeklap bleek voor Roda JC, de wedstrijd kwam erdoor volledig in handen van Almere City dat kon uitlopen naar een grotere score. Dat leek te gebeuren via een dwarrelende voorzet van Kip. Echter dwarrelt ook deze bal op de lat. Hoe zit het dan met de hoekschoppen waar we het net over hadden? Nou, Loen had er nog meer in petto. Inmiddels onder luide aanmoedigingen vanaf de tribune legt Loen nog 3 maal aan. Met die hoekschoppen moet doelman Muyters redden, eindigt er wederom eentje op de lat en wanneer Loen de doelman en lat lijkt te hebben verschalkt kopt een verdediger van Roda de bal nog net van de lijn. Het waren allemaal mooie hoekschoppen maar de bal wilde er maar niet, Loen kon er wel om lachen met de 2-0 al op het scorebord maar de hoekschoppen verdiende meer. In de laatste minuten van de wedstrijd scoort Venema dan de 3-0, maar scheidsrechter Cantineau keurt de goal af. Waarom weet nog niemand, buitenspel of een overtreding was het niet. Andere laten aan ons weten dat het kwam omdat de bal de scheidsrechter had aangeraakt. Daar houden we het dan maar op, maar floot de scheidsrechter wel heel erg laat om de goal af te keuren.

Hoe dan ook , Almere City speelde een uitstekende wedstrijd in het Yanmar Stadion en had bijna de hele wedstrijd de controle. Een verdiende overwinning dan ook. Zo heeft Tobiassen het sinds zijn terug keer als hoofdtrainer voor elkaar gekregen om 3 van de 4 wedstrijden te winnen en staat Almere City er een stuk beter voor op de ranglijst. Daarop is de club een plekje gestegen naar plek 8, slechts 6 punten achter een directe promotie plek. Almere City gaat dan ook met vertrouwen de winterstop in. De eerst volgende wedstrijd na de winterstop is op zondag 12 januari, uit bij Go Ahead Eagles. Binnenkort volgt de informatie over de kaartverkoop. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!