Maanden lang werd er gespeculeerd wie de nieuwe trainer zou worden van Almere City FC en vandaag is het dan bekend geworden: Robert Molenaar tekent een contract voor 2 seizoenen bij Almere City FC en volgt daarmee interim trainer Ole Tobiasen op. Tobiasen gaat aan de slag als zijn assistent, terwijl Ivar van Dinteren zich weer volledig zal gaan richten op Jong Almere City FC.

Molenaar begon in 2007 aan zijn trainerscarriere toen hij de jeugd van RBC onder zijn hoede nam. Ook bij Excelsior en AZ was hij trainer in de jeugdopleiding voordat hij in 2012 naar NEC vertrok om daar assistent te worden van Alex Pastoor. Een jaar later werd hij voor het eerst hoofdtrainer bij amateurvereniging RKSV Halsteren om vervolgens de stap te maken naar het trainen van een betaald voetbalclub. 2 jaar lang was hij trainer van FC Volendam.

Hij vertrok vervolgens naar Roda JC, waarmee hij degradeerde naar de Eerste Divisie nadat Almere City FC van Roda won in de play-offs. Het afgelopen jaar was hij daar ook nog de trainer tot hij in maart werd ontslagen wegens tegenvallende prestaties.

Molenaar is blij met zijn kans bij Almere City FC: “Ik ben heel blij om mijn trainerscarrière bij Almere City FC te vervolgen. Dit is de jongste BVO van Nederland, waar zeker in de beginjaren vooral veel opgebouwd moest worden. Destijds had de club daardoor soms het imago van ‘Klein Duimpje’, maar dat beeld is totaal veranderd. De resultaten in de afgelopen seizoenen spreken wat dat betreft tot de verbeelding. De gesprekken die ik heb gevoerd met de directie hebben mij nog meer overtuigd dat dit een club naar mijn hart is. Almere City FC wil verder professionaliseren en in de komende jaren de stap naar de Eredivisie maken. Ik kan niet wachten om daaraan mijn steentje bij te dragen.”

Ook directeur John Bes is blij met de nieuwe trainer en ziet veel voordelen in de ervaring die hij meeneemt: “Robert Molenaar heeft ons in meerdere gesprekken weten te verrassen met zijn denkwijze en zijn methodiek. Hij neemt een brok ervaring mee naar Almere en wij zijn overtuigd dat hij mede dankzij die ervaring de ambitieuze doelstellingen van deze club zal behalen.”

Molenaar en Almere City FC gaan een verbintenis aan voor de komende 2 seizoenen, volgens het 5 jaren plan die de club nastreeft zou die verbintenis moeten eindigen met een promotie naar de Eredivisie.