De regels waaraan beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie zich aan moeten houden worden voor komend seizoen versoepeld. de zogenaamde formulierregel wordt geschrapt, zo meldt De Telegraaf.

De formulierregel is een regel waarbij spelers die in het weekend deel uit maakte van de selectie van het eerste elftal niet uit mochten komen voor het beloftenelftal op maandag. Hierbij maakte het niet uit of de speler in kwestie minuten heeft gemaakt bij het eerste of alleen op de bank heeft gezeten.

Vanaf komend seizoen mogen spelers die bij de selectie van het eerste zaten maar die alleen op de bank/tribune hebben gezeten alsnog meespelen met het beloftenelftal. Spelers die wel daadwerkelijk hebben gespeeld voor het eerste (basis of ingevallen) mogen nog altijd niet spelen bij de beloftes.

Volgens de landelijke krant is deze aanpassing een compensatie voor het extra geld dat er vanaf komend seizoen vanuit de Eredivisie over zal vloeien naar de Keuken Kampioen Divisie.

De leeftijdsgrens van 23 jaar is voor veldspelers wel hetzelfde gebleven. Voor keepers geld een grens van 25 jaar. Dit betekend dat (revaliderende) spelers die ouder zijn hun wedstrijdritme ergens anders op moeten doen