Marino Pusic is nadrukkelijk in beeld om komend seizoen de hoofdtrainer te worden bij Almere City FC. De 47-jarige trainer is volgens Voetbal International de voornaamste kandidaat om de positie in te vullen.

De 47-jarige Pusic was sinds het seizoen 2017/2018 trainer bij FC Twente. Als interim-trainer degradeerde hij met de Enschedese club vanuit de Eredivisie. Het afgelopen seizoen is het hem gelukt om de club weer terug te brengen naar de Eredivisie, hij werd met de Tukkers kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente heeft echter niet genoeg vertrouwen in de trainer om samen met hem de Eredivisie in te gaan en ontsloeg Pusic aan het einde van het seizoen. Zijn prestatie werd nog wel beloond met de titel “Beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie 2018/2019”.

Bij Almere City FC neemt Ole Tobiasen sinds het vertrek van Santoni de honeurs waar als interim trainer. Onder Tobiasen werd de 4e periode gewonnen, maar werd Almere City al in de eerste ronde vna de playoffs uitgeschakeld door SC Cambuur. Technisch Directeur Robert Maaskant heeft de afgelopen tijd al vaker aangegeven dat de club met meerdere kandidaten in gesprek is, ook Tobiasen is daar één van.