Almere City FC heeft sinds vanmiddag een nieuwe verdediger. Joedrick Pupe tekent voor 2 jaar in Almere en komt over van het Belgische VV Kortrijk.

,,Mijn eerste indruk van Almere City FC is dan ook erg goed. Het voelt heel familiair. Ik werd tijdens mijn stageperiode direct in de groep opgenomen en kijk ernaar uit om voor deze mooie club te gaan spelen”, Vertelt Pupe op de club website. ,,Mijn doel is om zoveel mogelijk minuten te maken en mezelf te bewijzen. Uiteraard wil ik met het team zo goed mogelijk presteren.”

Pupe is met op zijn vijfde begonnen bij Club Brugge in Belgie. Daar speelde hij tot zijn achttiende en vertrok toen naar VV Kortrijk. De centrale verdediger is linksbenig, snel en heeft een goede passing. Afgelopen seizoen liep de Belg in maart 4 dagen stage bij Almere City.

John Bes over Pupe: ,,Joedrick is een talentvolle speler die wij zowel tijdens zijn stageperiode als tijdens zijn wedstrijden in België veel hebben gevolgd. Wij hopen en verwachten dat Joedrick met zijn kwaliteiten prima past bij het Nederlandse voetbal en zich net als de club zal kunnen ontwikkelen tot een solide Eredivisie-speler.”