Almere City kwam gister in Velsen niet verder dan een 1-1 tegen Telstar. Tegen de hekkensluiter kwam Almere City op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Duijvestijn maar wist het de voorsprong niet vast te houden. Daardoor ging City met slechts 1 punt weer huiswaarts.

Met een heerlijk nazomers zonnetje over het BUKO Stadion, een vol en fanatiek uitvak en het feit dat we de laatste 2 wedstrijden hadden gewonnen zorgde voor een positieve verwachting bij de uitwedstrijd bij Telstar. De verwachtingen werden in het begin van de wedstrijd ook waargemaakt. Almere City pakte de wedstrijd goed op en kreeg in de begin minuten 2 grote kansen om de score te openen. Al na 3 minuten is de eerste grote kans voor Duijvestijn, die de bal na een voorzet van Lesquoy voor de voeten krijgt. Zijn schot word echter word geblokt door een verdediger. Een paar minuten later een nog grotere kans voor Bradly van Hoeven. Na een dribbel van Pouwels krijgt de buitenspeler de bal en haalt tot 2x toe hard uit. De eerste keer tegen de keeper, de tweede keer op de lat. Helaas wilde de bal er in de beginfase niet in en zorgde het ervoor dat Telstar compacter ging spelen. Dat resulteerde in een wedstrijd met lager tempo, waar Almere City weinig antwoord op had. Het spel zakte naar een bedenkelijk niveau in een verder gezapige eerste helft waar geen kansen meer werden gecreรซerd.

Ook in het begin van de tweede helft, waar Poll zijn debuut maakte en de slecht spelende Lesquoy verving, pakte Almere City het redelijk goed op. De eerste de beste aanval na rust resulteerde dan ook meteen in de openingstreffer. In de 50e minuut kwam Van Vlerken met een verre voorzet naar de tweede paal, de bal lijkt over de achterlijn te gaan maar Duijvestijn kopt hem vanuit een lastige hoek nog op doel. Oud Almere City doelman Ronald Koeman Jr. helpt dan nog een beetje waardoor de bal in het hoekje van de goal beland voor de 0-1.

Na de openingstreffer zakte het niveau toch weer naar beneden waardoor het niet lukte om op de 0-1 door te bouwen. Telstar kreeg langzaam aan ook weer wat mogelijkheden en kwam in de 72e minuut zelfs op gelijke hoogte. Woud keerde in eerste instantie nog een schot van Fernandes maar de bal valt daarna precies goed op het hoofd van Rein Smit die van dichtbij binnen kon koppen voor de 1-1. Goed technisch voetballen hebben we daarna niet meer gezien, maar met een batterij aan wissels (Esajas, Arweiler, Purriel en Van Leeuwen) kwam er wel meer oppertunisme en strijd in het elftal. Het tempo ging omhoog en de drang naar voren was eindelijk gevonden bij beide ploegen. Zoals gezegd, goed was het niet, maar het was wel leuker om naar te kijken. Het zorgde ook voor een aantal opmerkelijke momenten. Zo leek Thijs van Leeuwen helemaal vrij op het doel af te stormen, ware het niet dat Telstar op de middenlijn aan de noodrem trok. Scheidsrechter Smit wilde er niet aan en gaf zelfs de inworp aan Telstar, waarna Leeuwin de gele kaart ontving voor protesteren en de scheidsrechter zelfs Verbeek een vermaning gaf.

Ook Bensabouh, tegenwoordig spelend in de verdediging bij Telstar, moest nog aan de noodrem trekken toen Almere City er weer vandoor leek te gaan. Waar nu voordeel goed had geweest, Duijvestijn pikte de bal op en kon zo richting Koeman rennen, vond de scheids het nu wel nodig om te fluiten. In de blessuretijd torpedeerde Glynor Plet ook nog eens Esajas hard onderuit na een ziekenhuisballetje richting de ingevallen middenvelder die zich vandaag als rechtsback mocht laten zien. Hier had rood enigzins op zijn plaats geweest aangezien Plet totaal niet voor de bal ging maar Esajas kneiterhard onderuit kegelde, het bleef slechts bij geel.

Echte kansen waren er echter niet meer en zo bleef het bij een 1-1 gelijkspel. Als we eerlijk zijn hadden we ook geen recht op meer. De eerste paar minuten en het doelpunt waren goed, maar verder hebben we weinig gezien van Almere City en was het verval weer groot. Na 2 gewonnen wedstrijden was het weer duidelijk dat we er nog niet zijn en er nog flinke stappen gemaakt moeten worden. Komende vrijdag de kans om die stappen te gaan maken, in eigen huis tegen Jong Ajax.

SC Telstar
1 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie