De seizoenkaarten van Almere City FC vliegen als warme broodjes over de toonbank. Inmiddels staat de teller op meer dan 2.000 verkochte seizoenkaarten! Daarmee gaat het hard met #Project4501.

Tot en met afgelopen zondag konden seizoenkaarthouders van vorig jaar hun seizoenkaart verlengen, dat gebeurde massaal. Van de 1280 seizoenkaarthouders die Almere City afgelopen seizoen rijk was verlengde vrijwel iedereen. Toen op maandagochtend de wachtlijst, met ruim 800 wachtenden, het groene licht kreeg om seizoenkaarten te kopen werden dan ook direct records verbroken. In de eerste 20 minuten dat de wachtlijst mocht kopen vlogen er al direct 300 seizoenkaarten over de toonbank. Dat zorgde al meteen voor een nieuw record aantal seizoenkaarthouders die de club ooit heeft gehad.

Later op de maandag ging de verkoop voor iedereen open en sindsdien wordt er mijlpaal na mijlpaal bereikt. Op de maandag zelf ging het aantal al de 1.500 grens voorbij en dinsdagochtend werden we wakker met het mooie bericht dat ook de 1.750 grens was bereikt. Vanochtend knalde de verkoop zelfs al door de 2.000 barrière heen!

Dat de verkoop zo hard gaat heeft ook gevolgen voor de beschikbaarheid van het aantal plekken. Zo zijn een aantal vakken populair en beginnen die ook uitverkocht te raken. Aangezien je overal in het stadion een seizoenkaart kan kopen voor dezelfde prijs, €45,01, is het ook niet zo gek dat het dan gaat om de vakken met de beste plekken. Zo is Vak B, op de nieuwe hoofdtribune ten hoogte van de middenlijn, al uitverkocht! Ook hetzelfde vak aan de overkant op de oude hoofdtribune, Vak F, gaat heel snel de uitverkochte kant op. Op moment van schrijven zijn daar nog maar 17 plekken te koop.

Opvallend is ook dat de vakken met een staantribune populair zijn. Zo heeft Vak C3 nog maar 38 plekken over. Ook het vergrote Vak D, dat met het uitvak van plek is gewisseld en vanaf nu ook bestaat uit staanplaatsen, heeft inmiddels al meer dan 200 seizoenkaarten verkocht.

En zo gaat de verkoop van de seizoenkaarten maar door! Wil je ook niks missen en je steentje bijdragen aan #Project4501 om het Yanmar Stadion vol te krijgen? Koop dan ook je eigen seizoenkaart(en) op https://www.almerecity.nl/seizoenkaart/