De proefevenementen waarbij bezoekers aanwezig mochten zijn om te onderzoeken hoe evenementen veilig met het coronavirus kunnen worden georganiseerd wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat heeft alles te maken met de Britse variant van het coronavirus, zo meldt NU.nl.

De thuiswedstrijd van Almere City FC tegen FC Dordrecht op 22 januari was een wedstrijd die aangewezen was als fieldlab-evenement. Daarbij zouden er 1.500 supporters aanwezig zijn bij de wedstrijd die met een tag gevolgd werden om zo in de praktijk te onderzoeken wat het gedrag is van de supporters. De evenementen kunnen daarmee aantonen hoe veel ontmoetingen bezoekers hebben, waar die ontmoetingen plaatsvinden en hoe lang die duren. Die resultaten zouden dan moeten helpen bij het weer kunnen organiseren van evenementen met bezoekers ten tijde van corona.

Naast Almere City FC – FC Dordrecht zouden er voor de proeven ook supporters aanwezig zijn bij NEC – Jong FC Utrecht, zou er een zakelijk congres georganiseerd worden en zou er een show van Cabaretier Guido Weijers in het theater komen voor 500 man publiek. Fieldlab, de overkoepelende organisatie vanuit de evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, hoopt de proefevenementen zo snel mogelijk te kunnen organiseren. Wanneer dat weer kan zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden.