Ruim een week geleden liep er, vanuit het oogpunt van de supporters, uit het niets een Franse speler door de poorten van Almere City FC. Een 21 jarige verdediger die zich mocht bewijzen in Almere. Een kans die Théo Barbet met beide handen aangreep want zich bewezen heeft die. Zo vlak voor de start van de competitie heeft de Fransman een contract getekend dat hem voor 3 seizoenen aan Almere City FC bind, met een optie voor nog een extra seizoen.

Barbet is een 21 jarige Fransman, geboren in Mâcon, die voornamelijk een plek in de centrale verdediging inneemt. Dat deed hij ook in de oefenwedstrijden tegen FC Den Bosch en Ajax. Voordat hij op Sportpark Fanny Blankers-Koen deed hij ervaring op bij NK Lokomotiva in Zagreb en speelde hij wedstrijden op huurbasis voor FC Bastia-Bargo in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk, toen hij nog onder contract stond bij Dijon FCO. Daar doorliep hij de jeugdopleiding waarbij hij ook veelvuldig mocht spelen in vertegenwoordigende elftallen van het Franse nationale elftal. Ruim 20x mocht hij het blauwe shirt van Frankrijk aantrekken in de Onder 16, 17, 18, 19 en 21 elftallen.

Nu tekent Barbet dus in Almere, hij is daar erg blij mee zo laat hij weten op de website van Almere City FC: “Voor mij is dit een unieke kans om mijzelf te presenteren. Het afgelopen seizoen was voor mij persoonlijk moeizaam, maar ik ben blij nu bij een club terecht te komen waar alles tot in de puntjes georganiseerd is en waar er een gezamenlijke ambitie is om elke dag een beetje beter te worden.”

Vanuit Almere City Fans: Bienvenue, Théo!