Almere City FC staat wederom bovenaan de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie nadat er met 2-0 is gewonnen van Helmond Sport. Het duurde ruim een uur, maar toen liepen de mannen van Ole Tobiasen over de bezoekers heen met doelpunten van invaller Ahannach en Blackson.

De verwachtingen groeien bij de ambitieuze club uit Almere, dat was te merken op het horecaplein voorafgaand aan het duel Almere City FC – Helmond Sport. Zo is er nog niet verloren in de competitie en moesten de bezoekers van vanavond er volgens de supporters ook aan geloven. Al snel was duidelijk dat dat echter niet zo makkelijk zou gaan als gehoopt. Helmond zette fel druk en wilde met snelle uitbraken Almere City pijn doen. Daar stond tegenover dat het tempo van Almere City in de beginfase te laag was om het Helmond gevaarlijk te maken, ook regelmatig knullig balverlies kwam het spel van Almere niet ten goede.

Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de gastheren. Een vrije trap van Receveur kwam terecht bij de vrijstaande Hammouti die de bal van dichtbij niet goed raakte, de bal stuiterde van zijn been en kwam net naast het doel terecht.

Zoals gezegd begon Helmond aardig aan de wedstrijd en kon het ook kansen creƫren. Zo moest doelman Woud zich strekken om een schot van Thomassen te keren. Al met al lukte het City niet het niveau te halen dat het graag speelt en was de ruststand van 0-0 ook niet verrassend, hoewel Almere City wel meer grip op de wedstrijd kreeg aan het einde van de eerste helft.

Na rust was het even schrikken voor de 1.059 toeschouwers in het Yanmar Stadion. Al na 2 minuten eindigde de bal namelijk in het doel van Almere City, maar floot scheidsrechter Bijl voor buitenspel van aanvaller Thomassen. Het scheelde maar weinig maar het bleek voor Almere City het moment om meer naar voren te spelen en ook meer voorzetten de 16 meter in te sturen. Hoewel de voorzetten in grote getalen kwamen kon Helmond Sport ze er nog allemaal relatief eenvoudig uitkoppen tot er eindelijk wel een voorzet panklaar op het hoofd van Verheydt terecht kwam. Hij kopte de bal van dichtbij echter recht op de keeper af die met een goede reflex zijn doel nog leeg kon houden.

Dat doel leeg houden lukte niet meer toen Ole Tobiasen met 2 wissels van plan veranderde. Waar Hammouti, evenals vorige week tegen NEC, nog achter Verheydt speelde en van Vlerken rechtsback stond bracht Tobiasen nu Ahannach het veld in. De creatieve aanvallende middenvelder mocht de plek in nemen van Hammouti, die zelf verschoof naar de rechtsback positie. Ook Harrison werd gebracht voor Alhaft die niet helemaal lekker in de wedstrijd zat. Het resulteerde direct in de 1-0 (64e minuut) na een aanval die uitgerekend op rechts begon met Hammouti en eindigde met Ahannach die na een steekpass van de nieuwe rechtsback de bal over de doelman van Helmond lepelde. Een betere wissel kan je je bijna niet wensen. De wedstrijd was opengebroken en dat was met de nieuwe wissels te merken ook. Almere City ging feller spelen en hoog druk zetten. Dat resulteerde geregeld in balverlies van Helmond en snelle aanvallen van Almere City. 5 minuten later stond het dan ook al 2-0. Het was eerst een schot van Receveur die de doelman nog kon stoppen, maar de rebound was voor de meegelopen Blackson die de bal het lege doel in kon schieten.

Met nog ruim 20 minuten op de klok was Almere City ontketend. Het speelde niet om de 2-0 te bewaken, maar om de 3-0 te maken en uit te lopen. Het had daar ook de kansen voor maar een doelpunt viel er niet meer. Waar Helmond Sport in de eerste helft nog mee kon met de wedstrijd was het krachtsverschil nu wel duidelijk. Uiteindelijk dan ook een verdiende overwinning van Almere City dat na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen is. Daarmee heeft het de beste seizoenstart ooit te pakken met 13 punten uit 5 wedstrijden. Ook staat het nu weer bovenaan, maar kan NAC morgenavond alweer over Almere City heen als zij hun wedstrijd weten te winnen.

Voor Almere City duurt het weer even voor de volgende wedstrijd op het programma staat, namelijk dinsdag 6 Oktober om 18:45. Dan spelen we uit bij FC Den Bosch.