Koningsavond 2019, het was een mooie avond in het Yanmar Stadion. Almere City FC bekroonde zich voor de 3e keer in de geschiedenis van de club tot periodekampioen na een mooie overwinning op Jong PSV!

Beide clubs leken aan het begin van de wedstrijd nog van het net doorgebroken zonnetje te genieten want de wedstrijd kwam moeilijk op gang. Het tempo was aan beide kanten te laag en zo duurde het ook tot de 18e minuut voor de eerste kans van de wedstrijd. Een van richting veranderd schot van Efmorfidis kon door de keeper van PSV nog net gekeerd worden, de rebound was voor Meijer maar die schoot de bal over. Aan de andere kant ging Gakpo een paar keer langs van Vlerken en kon voor gevaar stichtten. Toch werd Etemadi maar 1x getest en dat was door een schot van Ihataren. Zo kwam de wedstrijd beetje bij beetje op gang en brak deze na een half uur helemaal open. Loen mocht vanuit een vrije trap aan de linkerkant voorzetten en deed dit perfect. Mirani kon zijn strakke voorzet geheel vrij het doel inkoppen en dus was het feest in het Yanmar Stadion. Winst zou namelijk de periodetitel betekenen.

Direct na rust liet Jong PSV zien niet mee te willen werken aan dit feestje en werd Gakpo weggestuurd richting Etemadi. Van Vlerken was die daar al kwijt en ook Mirani kon hem niet genoeg stoppen, zijn schot was vervolgens niet te pakken door Etemadi en dus was het direct na rust alweer 1-1. Almere City leek na dit doelpunt op 2 gedachten te spelen. Winst betekende dan wel de periodetitel, maar een gelijkspel was al genoeg voor plaatsing voor de play-offs. En zo speelde Almere City rustig, maar ook geduldig, de wedstrijd tot ongeveer de 64e minuut. Uit een hoekschop kon Vossebelt daar vrij inkoppen maar zijn inzet ging over het doel. Dit was wel het moment voor Almere om de schroom van zich af te gooien en voor de winst te gaan. De manschappen van Tobiassen speelde de rest van de wedstrijd zeer fel en zaten vooral de voorhoede en Bensabouh zeer dicht op de verdediging van PSV. Met het inbrengen van Hunte was het aanvallen helemaal ingezet. Almere drukte veel meer naar voren, was fanatiek op jacht naar de bal en kwam met steeds betere aanvallen dichterbij het doel van Jong PSV. Loen en Blackson zagen hun kansen nog gekeerd worden, maar na een goede aanval waar Bensabouh Efmorfidis vrij voor de doelman zette maakte onze “griekse god” de bevrijdende en verdiende 2-1! De ontlading in het goed gevulde Yanmar Stadion was op het veld en de tribune groot. Het vertrouwen groeide met de seconde, op het veld werd er goed en fanatiek gestreden, op de tribune maakte iedereen zich al op voor een feestje. De avond werd zo elke minuut leuker. Alles en iedereen straalde uit dat het feestje vanavond in Almere zou zijn en zo geschiedde. Scheidsrechter Sander van der Eijk floot om 21:52 voor het laatst op zijn fluitje en het feest kon beginnen! Zo pakte Almere City voor het eerst een periodetitel uit bij Jong PSV in 2014 en pakte het vandaag voor het eerst in eigen huis de periodetitel tegen dezelfde tegenstander.

Na afloop werd de titel uitbundig gevierd op het veld, de tribunes en later het horecaplein waar ook de spelers, en Ally natuurlijk, er nog een feestje van maakte.

Naast de periodetitel was deze overwinning ook zeer belangrijk voor het vertrouwen van het team na de zeperd van afgelopen maandag. Maar ook voor de top 5 was de overwinning belangrijk. Almere City staat nu 4 met 62 punten (een nieuw clubrecord) met 3 punten voor op TOP Oss die niet buiten de top 5 staat. Het doelsaldo is nagenoeg gelijk en dus moet Almere City FC volgende week uit bij Jong Ajax nog een punt pakken om zich definitief te plaatsen voor de halve finales. De playoffs zijn nu in ieder geval wel zeker en dus gaan we weer meedoen aan het toetje van deze mooie competitie!