Almere City FC heeft zijn eerste aanwinst van deze zomer binnen. José Pascual Alba Seva, ook wel bekend als ‘Pascu’, maakt de overstap van FC Dordrecht naar de Polder. In Almere tekent hij een contract voor 2 seizoenen, met een optie voor nog één seizoen.

Pascu is een 22 jarige spaanse middenvelder. In Spanje bracht hij zijn voetbal jeugd door bij Valencia, waar hij ook mee mocht doen aan de UEFA Youth League en ook een aantal jeugdinterlands achter zijn naam kon zetten. In 2020 maakte Pascu de overstap naar Nederland, waar hij debuteerde voor ADO Den Haag in de Eredivisie. 13 duels en een zomer later kwam hij in Dordrecht terecht waar hij onder Michele Santoni van vaste waarde was. Voor de schapenkoppen speelde hij maar liefst 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Toch werd een optie om zijn contract te verlengen niet gelicht, niet per se omdat hij niet goed genoeg zou zijn maar meer vanwege de beperkte financiën bij FC Dordrecht.

Zodoende kan Pascu nu de transfervrije overstap maken naar Almere City FC, een stap die hij logisch vind. Zo laat hij weten op de website van Almere City:  ,,Voor mij is dit een logische vervolgstap in mijn loopbaan. Toen Almere City FC belde, wist ik meteen dat dit het voor mij was. Ik heb bij FC Dordrecht goede verhalen gehoord over de club, onder andere van Michele Santoni, en ben blij dat ik in Nederland kan blijven.”

Ook Technisch Manager, die hiermee zijn eerste aanwinst naar de club trekt, is verheugd met het aantrekken van de box-to-box middenvelder: ,,Technisch manager Johan Hansma: ,,Pascu is een jonge talentvolle dynamische box-to-box middenvelder, die inmiddels goed is geaard in Nederland en hier graag een volgende stap in zijn loopbaan wil maken. Hij is gevallen voor de ambitie van de club en de goede faciliteiten. Ondanks concrete belangstelling van andere clubs zijn wij zeer verheugd dat Pascu heeft gekozen voor onze club!”

Van harte welkom Pascu!